TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Skal vi have en Folkehest?

af | Nyheder

Hele Danmark har i denne sommer talt om kvindefodbold – men hvad med at få dem til at tale om travsport? Hesteejeren Tom Eklund har et forslag som han har skrevet et indlæg om til Talerstolen.

Er Danmark klar til en ”folkehest”?

Dansk Hestevæddeløb varsler nye vinde. Et samarbejde mellem de skandinaviske  lande skal ændre den ellers dystre tid for dansk hestesport. Noget tyder på at storebror mod øst, kan se et potentiale i det danske marked. Og vil Norge følge trop, er der bestemt perspektiv i projektet.

Kan der komme mere økonomi ind dansk travsport, vil det automatisk give en positiv spineffekt. Det vil blive mere attraktiv at blive hesteejer, som vil investere i bedre materiale. Opdrætterne vil investere i bedre hingste og hopper. Trænerne har bedre heste at arbejde med. Og på den måde kan travsporten blive løftet en klasse eller to.

Men hvad med popularitet af travsporten blandt den danske befolkning. Om en hest kan løbe 1-2 sekunder hurtigere gør nok ikke den store forskel. Befolkningen vil have profiler, som de kan forholde sig til og føle et ”ejerskab” med. Enten på det nationale plan eller måske som anpart eller aktie.

Hvem kender ikke Fuglsang, Blume, Wozniacki, Magnussen og Harder? Nej, ikke ham fra politik. Men hende fra kvinde EM i fodbold.

Pernille Harder var total ukendt for en måneds tid siden. Nu er hun nomineret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller. Og befolkningen er bestemt klar til mere kvindefodbold nu, på samme måde som man tog kvindehåndbold til sig for omkring 25 år siden.

Travsporten har ikke formået, at få fat i den store skare af befolkningen.

Jovel har vi store tobenede profiler som f.eks. Birger Jørgensen og Steen Juul som er gode repræsentanter for sporten. Men kun kendt af en snæver del af befolkningen.

På hestesiden har vi kun sporadisk kunne fange den brede del af befolkningen siden Taroktiden.

”Den sorte perle” eller Rudolf Le Ann var nok den travhest, som fik mest mediebevågenhed i den brede del af befolkningen i nyere tid.

Spørgsmålet er, om Danmark er klar til en ”folkehest”, som man også føler et ejerskab til. Flere gode initiativer er sat i søen. Men enten er det af lokal karakter eller også er hestematerialet ikke godt nok. Her tænker jeg bl.a. på Lundens flotte initiativ med andelshestene og Danske Spils Barok og den dejlige historie bag.

Projektet kræver for det første en hest, som er i en klasse for sig og har en fantastisk udstråling.

Dem findes der ikke mange af.

Men svensk travsport har opfostret mange profiler gennem tiderne.

Så kræver det en organisation som forstår, at popularisere (branding) denne profil gennem medierne.

Og i høj grad at bruge de sociale medier til at vedligeholde populariteten.

Hesten skal også tage kampen op med heste af andre nationaliteter. Vi har i dag en hest som er en ”ener” og som kunne bruges til formålet.

Det er Bandit Brick.

Den er godt nok født i Sverige, men importeret i 2014 til Danmark.

Den har ikke trådt et skridt forkert, har en dejlig udstråling og ikke mindst har den en meget spændende fremtid foran sig.

Den har vist sig frem i hele landet og betaget det nuværende travpublikum.

Man skal selvfølgelig have en seriøs snak med ejeren af Bandit Brick, så alle bliver tilgodeset.

Projektet kan blive en win, win situation for dansk travsport.

Tom Eklund

Hesteejer