TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Regler er regler

af | 20. jun 2014 | Nyheder

Skive-amatøren Peter Rudbeck kan på søndag komme i klemme i regelværket i dansk travsport. Hvis hans The Negotiator kvalificerer sig til start i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, så må den ikke starte der – den har nemlig tidligere på måneden kvalificeret sig til at starte i finalen i Travligaen, der køres i Grand Prix-weekenden.

Peter Rudbeck

Peter Rudbeck

Den 1. juni besatte The Negotiator med Flemming Jensen tredjepladsen i Hoppeligaen på Billund Trav. I propositionen til løbet hedder det:

De 4 bedst placerede hopper er   forpligtet til start i finalen i Aarhus søndag 6. juli fra distancen 1800 meter auto under 70.000 kr.

Og dermed er The Negotiator forpligtet til at starte i Hoppeliga-finalen.

Men The Negotiator har været anmeldt til Jydsk 4-årings Grand Prix og Peter Rudbeck har indbetalt tusindvis af kroner for at hesten kan komme til start i 4–års Hoppeprøven.

På søndag kan The Negotiator kvalificere sig til start i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix.

De tre bedste kvalificerer sig til finalen i hver af de tre Prøver samt den bedste fjerdehest fra pointberegningen – og The Negotiator er en af løbets bedre chancer.

Men skulle den kvalificere sig, så kan den ikke starte i Hoppe Grand Prix.

– Nej, det siger reglerne klart. Man har valgt at starte den i Hoppeligaen og ved at blive nummer tre er The Negotiator forpligtet til starte i finalen, siger Flemming Sunn, Sportschef i Dansk Hestevæddeløb.

– Vi har ingen mulighed for at give dispensation, for reglerne er meget klare på det punkt.

– Om vi så skal have set på regelværket er en anden sag. Jeg mener, at man i Sverige har en passus, at hvis en hest også kvalificerer sig til en andet løb, der har en større præmiesum, så kan der lempes for kravet, men den regel har vi altså endnu ikke her i Danmark.

– Jeg finder det meget mærkeligt, at The Negotiator bliver udelukket fra en eventuel start i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, der er et løb vi har betalt 10.000 kroner for at hun kan starte i, siger Peter Rudbeck.

– Nu vil jeg lige se, hvordan hun går på søndag – jeg har en feeling for, at hun vil være bedre højre rundt i Aarhus end hun var i Billund, men ellers vil jeg tage sagen op med DTC. Principielt synes jeg det er forkert at vi kan blive udelukket fra at starte, når der er tale om et indskudsløb, som vi har betalt til i flere år, slutter Peter Rudbeck.