TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fra Florida til Billlund

af | Nyheder

Træner Morten Juul var fornylig i USA på ferie sammen med fru Heidi, sønnen Nikolaj og vennen Frank Kjelde.

Det blev til en tur med mange store oplevelser.

– Universal Studios og Disneyland fik besøg, og det var noget Nikolaj kunne bruge, der elskede rutchebanerne mere end far gjorde og Frank for den sags skyld, men jo vildere jo bedre, var devicen for Nikolaj.

Turen var ellers startet lidt uheldigt, da Frank Kjeldes reservation på værelser viste sig at være bestilt og betalt på en fup-hjemmeside, men det blev heldigvis opdaget inden afrejsen, og vel ankommet til USA var første stop Sunshine Meadows træningscentret i Florida, der dog blev en lille skuffelse for Morten Juul.

– Jeg var der sidst for fire år siden for at besøge Dewayne Minor, der dengang havde heste i træning for Stald Rita. Da var der masser af liv på træningscentret, men nu var der masser af bokse tomme og det var helt tydeligt, at det ikke var som tidligere. Vi fik den forklaring, at flere trænere efterhånden valgte at blive nordpå med hestene om vinteren, som f.eks. Lindy Farms, der kun havde halvdelen af deres ungheste stående i Florida.

Derefter gik turen til Pompano Parks, der er en 1000 meter, som blev besøgt en lørdag aften.

– Der blev kørt flest pacerløb, og det var med ældre heste med masser af udstyr, hovedstænger osv, og drivningen var hård, hvilket Heidi ikke var så glad for at se. Gode gamle Wally Hennesey vandt et par løb og viste, at han stadigvæk var skrap i en sulky og banen var pænt besøgt, men slet ikke som det nærliggende casino, som var propfyldt.

Turens højdepunkt for Morten Juul var besøget hos Åke Svanstedt, som foregik over to dage.

– Vi ankom halv ni den første dag og da var de færdige med at køre intervaltræning, så der blev det bare til et par joggingture med toåringer. Senere på dagen så vi Sebastian K gå hurtigt, og han så rigtigt godt ud, og Åke fortalte, at det var planen, at han skulle nordpå d. 17. april og gå en qualifier d. 22 eller 23. april inden debuten i den amerikanske hurtigklasse. Vi så også med, da Åke Svanstedt og hans dyrlæge bøjede nogle heste op og undersøgte dem for halthed. Åke fortalte, at det var noget de amerikanske trænere ikke gjorde, de behandlede bare hestene uden at bøjeprøve dem.

Den næste dag var man klar fra morgenen.

– Åke´s toåringer går intervaltræning to gange i ugen og jogger to gange i ugen, hvorimod treåringerne kun går intervaller to gange i ugen. Toåringerne er trænet til at kunne 1.28 nu, og arbejdes ned mod 1.25 inden afgang nordpå til New Jersey. Vi var med til intervaltræningen, der foregår på en 900 meter ligeudbane med et ret så tungt underlag, som Tim Tetrick, da han var på besøg, spurgte Åke om, hvad det var for en bane, for en sådan havde han aldrig set! Der findes også en 1000 meter doseret rundbane og en 800 meter jordbane på træningscentret, afslutter Morten Juul med at fortælle om turen til USA, inden snakken kommer ind på onsdagens startheste i Billund.

– Vi starter tre heste, der med lidt held kan nappe en sejr, og staldformen er jo fin, hvilket vi så i weekenden, så staldfolkene har gjort det godt i træningen med hestene, mens vi var i USA.

Første starthest er 4 Alexander AM (Going Kronos), der starter i 1. løb.

– Han drillede mig lidt til at starte med ved at løbe urutineret på banen og tage nogle hjælpetrin. Efter den sidste start blev han behandlet i bentøjet, og han gik et vældig godt arbejde på banen i lørdags. Jeg pønser på at pille forskoene af ham, og jeg er sikker på, at han har klassen til at vinde, hvis han fungerer på dagen.

I 2. løb gælder det 6 Ready Eddie (From Above), der er Morten Juuls norske årgangsløbshåb.

– Han har trænet helt efter planen henover vinteren med tung sandtræning, og den sidste måned har han gået intervaltræning suppleret med et par lette banearbejder. Det er min plan, at han skal starte sig i form, da det ikke er nu han skal være i absolut topform. Det bliver et roligt løbsoplæg og så får vi at se, hvor langt det rækker, men jeg er tilfreds, hvis bare han går et godt løb.

Den gamle kæmpe Malt Whisky (Cocktail Jet) er tilbage efter pause og starter i 6. løb.

– Han var lidt slidt i forbindelse med den sidste start, hvor han dog bed tænderne sammen og gik et topløb, og det blev jeg lidt imponeret over. Han blev behandlet efter løbet og fik pause, og derefter har han fået svømmetræning på Hammerthor Poolcenter. Vi tog ham hjem, da vi kom tilbage fra USA, og han viser ingen halthed nu og virker meget frisk og fin. Selvom han har spor 8, så håber jeg på, at han kan være med fremme alligevel.

MortenJuul2010