TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Coin Perdu i klasse for sig

af | 4. dec 2016 | Nyheder

Storfavoritten Coin Perdu med Erik Adielsson vandt Svensk Uppfödningslöppning i ny rekord 1.12.7 foran Executive Caviar med Joakim Løvgren. De har begge SJ’s Caviar som fader!

Coin Perdu med Erik Adielsson vinder i ny rekord 1.12.7a/1640 m. Foto Kanal 75

Coin Perdu med Erik Adielsson vinder i ny rekord 1.12.7a/1640 m. Foto Kanal 75

1.12.7a/1640 m af en 2-åring i december måned – præsteret i råkoldt vejr.

Jo, Coin Perdu er noget helt særligt.

-Og så var den ikke tom i mål, sagde kusken Erik Adielsson efter sejren, der var 1.4 millioner kroner værd.

Coin Perdu (SJ’s Caviar) er et nyt stjerneskud i europæisk travsport, og dens vindertid var ny svensk rekord.

Coin Perdu havde selv den gamle rekord for hingste med 1.13.0, mens hoppen Denim Boko (Chocolatier), der vandt løbet i 2012, var absolut svensk rekordholder med 1.12.9.

Coin Perdu blev nu også europas hurtigste 2-åring i 2016. Den ære måtte han indtil i går dele med italienske Vivid Wise As (Yankee Glide), der også har præsteret 1.13.0 ved sejr i Napoli.

Coin Perdu. Foto Kanal 75

Coin Perdu. Foto Kanal 75

Coin Perdu, der trænes af Svante Båth, startede for femte gang i karrieren, og endnu har den ikke været i nærheden af et nederlag.

Coin Perdu er ingen lynstarter, og var ikke med i kampen om føringen, som Hot Chocolate (Chocolatier) med Ulf Ohlsson tog sig af – de første 500 meter efter 1.10.0.

Hot Chocolate var fortsat i spids efter 1000 meter, men så overtog Coin Perdu, og selv om den blev lidt bekvem op mod mål, fordi den løb alene, så var sejren aldrig i fare.

Til gengæld var der hård kamp om andenpladsen.

Indvendigt kæmpede Dats Caballo (Jocose) med Christoffer Eriksson heroisk mod angribende Executive Caviar  (SJ’s Caviar) med Joakim Løvgren, og det kunne gå begge veje.

Men til slut viste Executive Caviar sig stærkest og tog andenpladsen i 1.12.9 – samme tid til Dats Caballo.

Der var et lille stykke ned til fjerdehesten Vanquish Kronos (Raja Mirchi) med Peter Ingves, mens Helloise Boko (The Best Madrik) med Mattias Djuse besatte femtepladsen. De fik begge noteret 1.13.5.

SJ's Caviar

SJ’s Caviar

For avlshingsten SJ’s Caviar blev løbet en stor triumf.

Årets 2-åringer er den første årgang SJ’s Caviar har lavet i Sverige, og den havde som eneste hingst to afkom kvalificeret til start i Uppfödningslöppningen!

Herhjemme udbydes SJ’s Caviar af Opdrætterforeningen  til 0 + 38.000 SEK og har i 2016 været tilført seks danske hopper.

Moderen til Coin Perdu er Viking Kronos-datteren Piova Kronos, der før Coin Perdu har født to afkom, af hvilke 4-årige Cayenne Ovel (From Above) har været bedst med 1.11.9 – 835.000 SEK.

Mormor er den fine hoppe Pine Dust (Pine Chip – Web Chance) 1.12.5 – 6.3 mio SEK – vinder af bl.a. Svensk Trav Oaks, og Svensk Mästerskap for hopper etc.

I øvrigt kommer den gode danske 2-åring, Commit Boom Bay fra samme hoppelinje.

Dens moder Oddsindskudspubben har Creme Dust som moder og Web Chance som mormor!