I dag er der indkaldt til møder i hestevæddeløbssportens hovedorganisationer. Sportens fremtid – og den er dyster – er på agendaen.
Hvilke baner skal lukkes?
Hvordan skal sporten organiseres?
Allerede fra den 1. januar 2016 begynder en ny virkelighed for dansk trav- og galopsport som følge af Idrætsforliget på Christiansborg, der fuldt indfaset i 2018 beskærer hestevæddeløbssportens budget med 30 millioner kroner.
I fjor var sportens budget på 97 millioner kroner i år 82,8 millioner kroner og i 2016 72 millioner kroner,
Den politiske redning af travsporten som flere politikere fra især Venstre og Socialdemokratiet stillede i udsigt, er forsvundet.
Nu er de barske realiteter, at fra Nytår er det umuligt at fortsætte dansk og galopsport på samme niveau.
Tilmed er sportens muligheder for at ”producere” sig ud af den økonomiske krise stort set ikke til stede.
Eftermiddagens møde på Fyn bliver følelsesladet.
Der er optræk til, at væddeløbsbaner skal nedlægges, og det bliver et farvel til DTC, Dansk Galop og Dansk Hestevæddeløb, som vi kender det i dag, for også disse organisationer skal på en kraftig slankekur.
Mange personer, der har arbejdet i måske en menneskealder på jeres job inden for sporten, kastes ud i arbejdsløshed, og landet over vil hesteslagterne få travlt.
Selv om det er politikerne, der er årsag til at væddeløbssportens ledelse i dag skal føre kniven over for baner og kolleger, så er der ingen misundelsesværdig situation at være i.
Og måske var det også mere ønskværdigt, at det var HFF, der tog de tunge beslutninger – selvfølgelig med en form for medvirken fra sporten.