TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Topafstammet koldblod til Peter Jensen

af | Nyheder

Peter Jensen har forlængst slået sit navn fast blandt de førende trænere herhjemme, og nu skal Aalborg-træneren også prøve kræfter med en koldblodstraver – endda den dyreste på den netop overståede Derbyauktion i Norge.

Det drejer sig om Alm Toledo, der på Klasseløpsauktionen forrige fredag på Bjerke blev solgt for 450.000 NOK, hvilket gjorde den 1-årige hingst til auktionens dyreste koldblodshest.

-Stig Flaata, som købte hesten, har haft en del heste hos mig siden jeg startede som træner, og han ringede til mig fredag aften (8. september, red.) og spurgte, om jeg fulgte med i auktionen? fortæller Peter Jensen.

-Det gjorde jeg ikke, svarede jeg – jeg tog mig lidt af mine børn, som trængte til noget kvalitetstid sammen med deres far – det kan godt være svært at nå i en travl hverdag.

-Stig spurgte så, om jeg kunne være interesseret i at træne en koldblodstraver, og det kunne jeg godt, men så skulle den være efter enten Moe Odin eller Järvsöfaks, som nok er de koldblodshingste jeg kender bedst.

-Senere på aftenen modtager jeg så en SMS fra Stig: “Du er blevet koldblodstræner – hesten hedder Alm Toledo.” Den måtte jeg så lige ind og kontrollere på nettet og den viste sig at være efter Lome Brage, men med Järvsöfaks som morfar. Jeg ringede så til Stig og sagde, at jeg syntes det var lidt voldsomt at give 450.000 for en koldblod – “Jo, men det er en kanonfin hest.” svarede han.

Som de fleste andre danske travtrænere har Peter Jensen ingen erfaring med at træne koldblodsheste.

-Så nu må jeg ha’ forhørt mig lidt rundt omkring, men de kollegaer, der har succes med både varm- og koldblodsheste, siger, at de træner dem sammen med varmblodshestene, så det vil jeg nok også gøre, siger Peter.

-Jeg har imidlertid masser af tid til at sætte mig ind i det her. I første omgang går vi bare i liner med ham, men i næste uge skal Alm Toleda i vogn for første gang, og så tager vi det som det kommer. Jeg har heldigvis mange gode norske kollegaer, som har erfaringer med både varm- og koldblodsheste, så det skal nok gå.