TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Svensk sejr i Kriteriet

af | 7. okt 2018 | Nyheder

Peter Untersteiner kom, så og sejrede i Dansk Trav Kriterium 2018 med Diamondwind.

Diamondwind (Wishing Stone) viste stort starthurtighed i Kriteriumsprøverne for 14 dage siden og det var også den taktik, Halmstad-træneren benyttede i dag, hvor konkurrenterne ikke havde de mindste chancer for at følge med da flaget gik ned.

Foto: Martin Timm Holmstav

Birger Jørgensen forsøgte et “overraskelsesangreb” ud af første sving, men måtte herefter bakke Dontpaytheferryman ned i ryg på Diamondwind, hvilket betød at medfavoritten Donatello Garbo havnede i dødens allerede efter 600 meter og dét blev skæbnesvangert for Rene Kjærs hest.

Rene Kjær prøvede også at presse Peter Untersteiner, men også han blev afvist og trods hårdt tryk af et par omgange holdt Diamondwind sidenhen hele vejen til mål til sikker sejr i tiden 1.15,3a/2500 meter.

Der blev kamp om andenpladsen, som gik til en fint afsluttende Dumbo med Jeppe Juel foran Dontpaytheferryman – begge i 15,4 – mens Damien Shadow, Donatello Garbo og Dekanen K tog de sidste præmier.

-Han er blevet ganske hurtig og afgjorde starten på en fin måde, sagde Peter Untersteiner i sejrsinterviewet med Fast Track.

-Vi fik to tryk og det kostede, men han var stærk og jeg VILLE prøve ham i føringen, så måtte det briste eller bære.

-Det passede mig fint, at Birger (Dontpaytheferryman) gik ned i ryg, så vidste jeg hvor jeg havde ham, men de kom ude i banen til slut og vi kørte hvad det gik. Han stred fint ind i mål og vandt med knapt en længde.

Næste opgave for Diamondwind bliver Grand Circle 3-års Championat den 21. oktober i Aalborg og så er Dansk Trav Derby selvfølgelig det helt store mål i 4-årssæsonen, fortalte Peter Untersteiner, som kan se tilbage på endnu en forrygende sæson i Sverige, hvor Halmstad-trænerens stald har vundet 184 løb og indkørt 23,8 mill. SEK.

Diamondwind er opdrættet af Cowboyland Aalborg & Knud Erik Ravn og ejes af bl.a. danske Ole Madsen.

Der var 310.000 kroner til vinderen, som er det hidtil bedste afkom efter Hoppe Derbyvinderen Odyssee Eastwind.