TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Superliga: Ja – Trav og galop: Nej

af | Nyheder

Landets politikere har efter pres fra Divisionsforeningen åbnet mulighed for at flere tusinder kan overvære Superliga-kampe, men på trav- og galopbanerne må der max være 500 personer.

Det er fuld forståeligt at der i samfundet skal være regler for, hvordan man skal opføre sig under den i gang værende pandemi, men nogle af de regler der er indført, virker ikke lige gennemtænkte.

Se bare inden for travsporten, hvor en amatørtræner – og amatørkusk gerne må komme med sin hest til en løbsdag. Gøre den klar, varme den op til løb og lade en professionel kusk køre den i løb.

Nogle dage senere kan den samme amatørtræner – og amatørkusk komme tilbage på banen. Gøre den klar, varme den op – og selv køre den i løb!

Det virker også mærkværdigt, at der nu er åbnet for at flere tusinder kan overvære Superliga-kampe, men der må kun være max. 500 på en væddeløbsbane.

Akkurat som på et fodboldstadion, er det muligt på landets travbaner at lave adskilte zoner til max. 500 personer – altså at gennemføre de samme krav, der stilles i forbindelse med en Superliga kamp.

I august måned afvikles de to største løbsdage i Danmark.

Dansk Derby på Klampenborg Galopbane og Dansk Trav Derby på Charlottenlund Travbane.

Det er to væddeløbsbaner med store tilskuerarealer, der sagtens kan inddeles i flere sektioner for at opfylde de sundhedsmæssige krav, der er baggrunden for begrænsningen på 500 personer.

Trav – og galopsporten arbejder med politikerne, men ifølge nedenstående erklæring, der er underskrevet af såvel Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Galop og Dansk Hestevæddeløb, så ser en løsning ikke ud til at være lige om hjørnet.

Forstå det, hvem der kan!

Her er skrivelsen fra Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Galop og Dansk Hestevæddeløb:

Der er ikke snarlig udsigt til flere tilskuere på de danske hestevæddeløbsbaner, men der arbejdes politisk på sagen.

En dispensation omkring lempelse af afstandskravet fra to til en meter gældende for resten af Superliga-sæsonen betyder, at langt flere vil kunne opleve fodbold fra den bedste række på de danske stadions. Lempelsen får dog ikke umiddelbart den indvirkning på hestevæddeløbssporten, som man kunne ønske, da der er tale om en dispensation givet udelukkende til superligaen.

Hestevæddeløbssporten gjorde allerede i sidste uge Kulturministeriet opmærksom på, at også hestevæddeløbssporten rummer store sportsbegivenheder, hvor man kan håndtere flere tilskuere. Ydermere har sporten sikret, at muligheden for flere tilskuere til især trav- og galopsportens to derbyer nu er et tema i den løbende dialog på politisk niveau.

Arbejdet på de politiske linjer er vanskeligt, men fortsætter ufortrødent.

Indtil videre må hestevæddeløbssporten arbejde indenfor rammerne af de nuværende generelle bestemmelser. I den forbindelse vil den samlede sport gerne rette en appel til alle tilskuere og aktive på banerne. En overholdelse af de gældende retningslinjer er den bedste hjælp til at sikre sporten de bedst mulige vilkår i fremtiden.

På hestevæddeløbssportens vegne

Dansk Travsports Centralforbund, Dansk Galop og Dansk Hestevæddeløb