TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Sejrshest til Jan Dahlgaard

af | 28. nov 2017 | Nyheder

Foto: Martin Timm Holmstav

Derbydeltageren Bastian Lendalund (syv sejre i år) er netop sendt i træning hos Jan Dahlgaard. 

Århus-amatøren Sten Iversen har selv stået for træningen af Bastian Lendalund det meste af tiden siden han købte hesten som åring, men nu står ENS Snapshot-sønnen altså hos Jan Dahlgaard.

-Det er der nu ikke noget “hokus-pokus” i; Bastian Lendalund stod også hos os på samme tid i fjor og han trænes egentlig udelukkende af Stens bror, Per Iversen (tidligere succestræner med bl.a. en Derbysejr med Bell Shadow, red.), som tit kommer og hjælper til i stalden, siger Jan Dahlgaard, som starter Bastian Lendalund fredag eftermiddag i Skive.

Indtjeningsmæssigt er 2017 stort set på niveau med i fjor, men det er ikke meget man har set til Jan Dahlgaard i den forgange sæson. Blot 69 starter er det blevet til, men det hænger selvfølgelig sammen med, at stalden fortrinsvis består af ustartede ungheste – heriblandt 11 1-åringer og otte 2-åringer.

-Vi har indkørt flere penge pr. start i år, men ikke vundet så  mange løb. Det er der flere grunde til, men dels er der et par stykker, der ikke har fået det ud af sæsonen, som vi havde forventet, og dels har vi matchet hestene meget i Norge i både årgangsløb og V75-løb. Det er ikke altid gået som vi havde regnet med, men der er flere penge at køre om i Norge, så det vil vi fortsætte med i fremtiden, siger Jan Dahlgaard.

Lang pause til norsk top-3-åring
Team Dahlgaards topscorer i år har været norske Quality Fighter (Jocose) med 225.000 kroner i indkørte præmier, men hesten har ikke startet siden slutningen af august.

-Quality Fighter har været matchet i de norske årgangsløb og fået penge hver gang han har startet, men han kiksede i Kriterieprøven, hvor han var fjerde fra dødens. Han skulle ha’ været nummer tre for at komme i finalen, siger Jan Dahlgaard.

-Derfor valgte vi at sende ham på tidligt vinterferie og give ham en ordentlig gang træning, så han forhåbentlig kan være i årgangsløbene i Norge som 4-års.

Quality Fighter flankeret af Charlotte W. Poulsen og Jan Dahlgaard. Foto Martin Tmm Holmstav

Jan Dahlgaard og hans bedre halvdel Charlotte W. Poulsen ejer selv Quality Fighter, ligesom de også ejer en anden af staldens norske heste, Lightman O (Thai Tanic), der i år har vundet to løb og tjent 90.000 kr.

-Lightman O startede på Jarlsberg i lørdags, hvor han desværre galoperede ud af første sving. Det var lidt uheldigt, men han gik et superløb bagefter, hvor jeg bare kørte med indvendig, og jeg havde ikke trukket vattet. Hvis han var kommet ud noget før til slut, havde han fået en præmie med hjem, siger Jan Dahlgaard.

-Nu håber vi at Lightman O kan komme med i en V75-finale i Sølvdivisionen på Bjerke den 16. december. Ellers må vi finde en anden opgave til ham i Norge.

-Det er selvfølgelig en ulempe at det tager noget tid at komme til Norge og det koster jo nogle penge at tage derop, men hvis alternativet er at køre om 4-5.000 kroner i Skive, så foretrækker jeg at tage til Norge, hvor der er rigtig gode penge at køre om i både årgangs- og V75-løbene.

En tredje norsk hest, 4-årige Fernandinho B R (Raja Mirchi), har til gengæld ikke haft den bedste sæson.

-Fernandinho B R tjente mange penge som 3-års, men har ikke fungeret i år, hvor vi fik den i træning efter et dårligt løb på Jarsberg i juli måned, siger Jan Dahlgaard og fortsætter:

-Den blev kastreret og behandlet, men var helt væk i sin første start for os på Sørlandet i midten af november. Nu arbejder vi videre og må se på, om Fernandinho B R skal ha’ en start mere eller hvad der ellers skal ske.

En tricky forretning
I lighed med Henrik Thomsen, som Travservice.dk talte med for nogle dage siden, har Jan Dahlgaard altid masser af ungheste i stalden – i øjeblikket således i alt 11 1-åringer og otte 2-åringer fra både danske, svenske og norske hesteejere.

-Åringerne er bare i gang med grundtræning og i lighed med tidligere år, går mange af dem jo hjem til deres respektive trænere når de ved at være klar til start. Det er en lidt “tricky” forretning at ha’ så mange heste i perioder, når man ender op med ikke at ha’ nogle startheste, som kan gøre reklame for én, men sådan er det jo, siger Jan  Dahlgaard.

-Vi fik egentlig ikke ret mange danske heste i træning da vi havde Winston Sisa; tværtimod kom der flere fra Norge og Sverige, men i og med der kommer færre og færre heste, er det jo også stort set de samme ejere, der holder liv i os trænere. Og hvis de vil prøve noget nyt, har de det med at samle sig hos stortrænerne.

Jan Dahlgaard har ikke lyst til at fremhæve nogle af stalden 1-åringer frem for andre, men kan godt “presses” til at fortælle lidt om den mest interessante af dem alle, Peter Rudbecks Eastboundanddown (hingst e. Cantab Hall) – Nodobodybeatsthebeats første afkom, som opdrætteren købte tilbage på Derbyauktionen for 700.000 kr.

-Peter Rudbecks heste er altid meget “skolet” når vi får dem som 1-års og derfor var Eastboundanddown også en af de første, vi gik i gang med i juli måned, så han har trænet ganske meget på nuværende tidspunkt. Hvis han undgår uheld er jeg da sikker på, at han kommer til start som 2-års, siger Jan Dahlgaard.

En ny Winston Sisa?
Stalden tæller som nævnt også otte 2-åringer, heriblandt Diamond Sisa (Broad Bahn), der er lillesøster til Kriterie- og Derbyvinderen Winston Sisa.

-Midt på sommeren trænede Diamond Sisa efter 1.26-27/2000 meter, men fik så en mus i en bagkode, som blev opereret ud for et par måneder siden. Hun er i gang med at træne igen, men kommer først engang til foråret eller først på sommeren, siger Jan Dahlgaard, som også har to svenske og fire norske 2-åringer på træningslisten.

-Svenskerne går hjem omkring årsskiftet, mens der ikke er nogle aktuelle planer med nordmændene – det tager vi lidt hen ad vejen når vi kan se, hvor gode de egentlig er. Hvis de er gode nok til at klare sig i årgangsløbene, bliver de sandsynligvis her, men ellers går de tilbage til Norge.