TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Planen bliver fulgt…”

af | Nyheder

For knap et par måneder siden offentliggjorde regeringen efter længere tids forhandlinger, at man var indstillet på at understøtte hestevæddeløbssportens muligheder for overlevelse, og at dette skulle ske via en liberalisering af spil på heste.

to-heste-75-505x310

Siden da har der været temmelig stille om emnet, og i kølvandet på udmeldinger fra et par af landets professionelle trænere omkring de aktuelle og svære økonomiske vilkår for sporten, kunne man forledes til at tro, at hestesporten igen var taget af den politiske dagsorden.

Ifølge bestyrelsesformanden for Dansk Hestevæddeløb Peter Rolin er dette dog slet ikke tilfældet.

”Vi havde et møde i starten af marts med skatteminister Karsten Lauritzen, hvor vi fremlagde vores syn på det kommende koncept og liberaliseringen af spil på heste. Samtidig lagde vi frem, at vi i en overgangsperiode vil være afhængige af de allerede aftalte tildelinger via de såkaldte tips- og lottomidler, og samlet set mødte vi fuld forståelse for vores synspunkter”, forklarer Peter Rolin.

”Skatteministeren fremlagde en plan for det forestående arbejde, hvor ministeriet sidst på foråret vil have et udkast til en lovtekst klar, og som herefter skal i høring både på det politiske niveau og i forhold til de berørte parter. Og det er jo bl.a. hestesporten selv.

Lovforslaget kan efter eventuelle justeringer forventes vedtaget efter sommerferien, og det er så vores håb, at et liberaliseret spillemarked kan effektueres med virkning allerede fra årsskiftet. Så samlet set kører planen helt jf. det udspil, som skatteministeren præsenterede for os”, uddyber bestyrelsesformanden.

”Skatteministeriet er ansvarlig for processen og for produktet, og har de brug for oplysninger eller data fra sporten, så retter de henvendelse. Denne arbejdsfordeling er også aftalt allerede. Det betyder så også, at der ikke er aftalt en løbende dialog mellem os og skatteministeriet, men som altid i sådanne processer er der på tværs af partierne nedsat en politisk følgegruppe. Denne skal sikre, at lovteksten kommer til at følge de aftalte rammer. Så samlet set er det blot at konstatere, at planen bliver fulgt – og til punkt og prikke.”

Og hvordan så med det mere konkret i forhold til selve spillet og udbydere..??

”Dansk Hestevæddeløb arbejder så samtidig i forhold til mulige samarbejdspartnere og prøver på den måde at skitsere nogle modeller for, hvordan det spillemæssige kan komme til at hænge sammen, når vi kommer dertil,” forklarer Peter Rolin videre.

”Oprindeligt ville vi jo egentlig blot overtage spilmonopolet fra Danske Spil, når det gælder spil på heste, og her tænkte vi jo primært på et samarbejde med ATG i Sverige og Rikstoto i Norge. Men fra politisk hold var holdningen en generel liberalisering, og siden er der jo stillet supplerende forslag om det samme ved en lang række andre af Danske Spils produkter. Så man kan vel sige, at hestesporten åbnede dørene for meget andet, og det kan måske endda vise sig at være gunstigt for vores proces.”

”Det nordiske samarbejde er ikke aflivet som mulighed, men scenariet kunne også være flere udbydere, der alle betaler et fee til hestesporten for at få lov til at udbyde spil på heste i Danmark – lidt i stil med eks. forholdene i Frankrig. Naturligvis er det vores opgave at undersøge mulighederne parallelt med det politiske arbejde i forhold til lovgivningen, og det er reelt status lige nu.”

”Så samlet set er vi slet ikke bekymrede. Planen bliver fulgt”, slutter Peter Rolin.