TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

På fredag skrives der dansk travhistorie

af | 10. jun 2024 | Nyheder

Nu er det slut med wild cards, der giver adgang til finalerne i danske årgangsløb, og fremover er det kun resultaterne i Prøverne til et årgangsløb, der giver startplads i finalen.

Bo Westergaard.-trænede Ivana Nordic er den højst rangerede hoppe i Pointberegningen. Foto Burt Seeger

Prøverne til Jydsk 4-årings Grand Prix og Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix på fredag på Jydsk Væddeløbsbane, bliver de første løb, hvor de 12 deltagere til de to hovedløb findes efter resultaterne i Prøverne.

Efter løbsdagen er de 12 finalister til hhv. Grand Prix og Hoppe Grand Prix fundet, og herefter er der lodtrækning og sporvalg til finalerne.

Tidligere var det kun 10 af de 12 finalister, der blev fundet i Prøverne, men nu har man tillempet det danske løbsreglement til det svenske, hvor man har haft dette system i mange år.

Det er vel også logisk, at det er resultaterne i Prøverne, der kun gælder som adgangsbillet til finalerne.

Prøverne køres jo fordi, der er anmeldt for mange heste til hovedløbene – og en anmeldelse til Prøven må siges at være en anmeldelse til hovedløbet.

I skrivende stund kendes antallet af Prøver på fredag ikke, men på forhånd vurderes det, at der bliver tre prøver til Hoppe Grand Prix – det betyder, at de fire bedst placerede i hver af de tre Hoppeprøver går videre til finalen.

Til Grand Prix ser det ud til at der bliver fire prøver, og her er det så de tre bedst placerede fra hver prøve, der går videre.

Skulle der blive fem prøver – der var formeldt 41 heste til Pointberegningen og bliver alle skrevet til start – så bliver der fem prøver – så bliver det de to først placerede i hver prøve samt de to tredjeheste, der står bedst til i Pointberegningen, der går til finale.

Hvor mange Prøver og hvordan felterne er, blevet kan du se på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside i løbet af eftermiddagen på dette link – klik her