TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

På Biddet: Ikke alle er lige for DTC

af | Nyheder, På Biddet

Hvem har adgang til travbanernes staldterræn på en løbsdag for øjeblikket? – Det har Dansk Travsports Centralforbund tilsyneladende ikke helt tjek på?

Her er det regelsæt, der er offentliggjort i baneprogrammerne omkring adgang til banernes staldterræn under Corona-pandemien:

Indgang på området kun for følgende med startheste på dagen:
Professionelle og amatørkuske, der skal køre på dagen, samt evt. transportører af heste fra professionelle trænere. OBS: Navneliste tjekkes af, og uvedkommende afvises.

Der må være følgende antal medhjælpere med startheste: 1 person pr. hest + hestens kusk/rytter.

Alligevel har man på flere løbsdage set hesteejere med heste i professionel træning interviewet – eller spottet på skærmen – i udsendelserne på Fast Track.

Disse personer har utvivlsomt fået tilladt adgang i h t ovenstående regler gennem deres træner, der har opført dem som enten transportør eller staldmand (!).

Nogle hesteejere har således en fordel i forhold til andre.

Det minder om  det berømte citat fra romanen Kammerat Napoleon:

Nogle dyr er mere lige end andre!

Også en anden gruppe er ”mere lige end andre” og har adgang til væddeløbsbanens terræn, nemlig de personer, der er tilknyttet produktionen af Fast Track – altså løbsreferent, interviewer og kamerafolk.

Når jeg nu tager dette op er det fordi to af travsportens ildsjæle, Henrik Berg og Kenn Erik Bech, der bruger masser af timer år efter år på at beskrive den sport de holder af, nyligt er blevet nægtet adgang til en løbsdag på Billund Trav, fordi de ikke var medlem af Dansk Journalistforbund!

Nu er der bare det, at ingen – som i INGEN – af Fast Tracks løbsreferenter og interviewer er medlem af Dansk Journalistforbund – Carsten Rabjerg har oplyst, at han er medlem af FAF (film og TV-medarbejdere).

De af Fast Tracks medarbejdere, der ikke er medlem af Journalistforbundet eller FAF, er altså alligevel velkomne på banerne, for de skal jo lave TV – men to personer, der på freelance-basis skriver til DTCs officielle organ, Væddeløbsbladet – vil man ikke give adgang.

Ikke alle er lige for DTC!

Læs også https://travservice.dk/talerstolen-forskelsbehandling-i-corona-tiden/

Note til orientering : Jeg er medlem af Dansk Journalistforbund og har været det i næsten 40 år.