TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

På Biddet – 21.12.2018

af | 21. dec 2018 | Nyheder, På Biddet

Den elektroniske tidsalder er ikke slået helt igennem inden for travsporten – og hvorfor egentlig ikke?

Det var en god bekendt af mig, der forleden undrede sig over at han fortsat fik tilsendt Travkalenderen – og dermed også Væddeløbsbladet i et fysisk eksemplar, i stedet for at få det på nettet.

-Der må da kunne spares mange penge til både trykning og distribution, mente han.

Manden har ret!

Selvfølgelig kan der spares mange penge til tryk og distribution – især det sidste er meget dyrt i vore dage, mens trykpriserne faktisk er faldet i forhold til, da jeg var chef for Væddeløbsbladet.

Det kan undres, at travsporten endnu ikke er gået all-in i en elektroniske verden.

Den er nemlig mange år siden Dansk Galop sluttede med at udsende Dansk Væddeløbskalender i trykt form – og mig bekendt har det aldrig ført til noget ramaskrig, og det fra en sportsgren, der i endnu højere grad end travsporten værner om traditionerne.

Dansk Galop udsender dog fortsat – sammen med galopforbundene i Norge og Sverige – et årligt hæfte med propositioner til alle storløb i de tre lande, men propositionerne til de almindelige løbsdage – ja, de kommer kun på nettet.

Men travsporten har endnu holdt sig tilbage og udgiver fortsat Væddeløbsbladet med Travkalenderen i trykt form, selv om man helt sikkert kunne spare et pænt sekscifret beløb ved i stedet at udelukkende at udkomme på nettet.

Der er vel efterhånden ikke mange husstande i dette land, som ikke er i besiddelse af en PC, en IPad eller en mobiltelefon med data-adgang.

Selvfølgelig kræver det tilvænning, men det er bestemt ikke umuligt at vænne sig til at læse tingene på nettet.

Ja, faktisk kan der være en fordel ved det, idet man kan benytte søgefunktionen til at finde de emner, man har brug for at orientere sig om.

For mit eget vedkommende er det særdeles få trykte ting jeg læser.

Jeg får således Berlingske og Morgenavisen Jyllands-Posten på nettet. Væddeløbsaviserne Paris-Turf og Racing Post lige så – samt de svenske fagblade Travronden og Sulkysport og det norske do., Trav og Galopp Nytt.

Og jeg har adgang til dem uanset hvor jeg er – og har ingen problemer med at skulle støve huset rundt for at finde det blad, som fruen har lagt andetsteds!

Måske er der en ændring på vej inden for travsporten.

Jer erfarer, at Travkalender nummer 1 ikke vil blive trykt og distribueret sammen med Væddeløbsbladet, som det hidtil er sket.

Travkalender Nummer 1, der indeholder vedtægter og diverse reglementer, vil fremover kun findes på nettet.

Så travsporten er ved at tage skridtet ind i den elektroniske tidsalder – men det er godt nok også gået langsomt.