TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

På Biddet – 18.04.18

af | 18. apr 2018 | Nyheder, På Biddet

I dag kan du læse om hvorfor der var problemer med totalisatorspillet i Aarhus i mandags, om et manglende  resultat af et Trio-spil, om en dansk sejr i Italien – og bliver der en Derby-auktion i år?

Det var ikke fordi der var lavet en opdatering af startlisten til mandagens løb i Aarhus, at ATG havde en fejl i montéløbet.

Det skrev vi i går som en mulig fejlkilde, men Claus Juncker fra Dansk Hestevæddeløb har kontaktet os, og fortalt, at det udelukkende var en indlæsningsfejl hos ATG, der betød, at en hest i montéløbet blev opført fra forkert distance.

Det var også ATG, der suverænt besluttede at annullere al totalisatorspil på det pågældende løb, ligesom det også er ATG, der ikke vil tilbyde spil til en løbsdag, der omfatter såvel trav- som galopløb.

Det betyder, at vi på de danske kombinerede baner fremover ikke vil se trav og galopløb mixet på en løbsdag, som f.eks. et galopløb som 1. løb, derefter 6 travløb og igen galop som 8. løb efterfulgt af f.eks. 2 travløb.

Fremover vil hver sportsgren – altså trav eller galop – have hver deres løbsdag i totalisatorsystemet.

Det betyder, at enten ligger galopløbene først på en løbsdag – eller sidst. Og der udgives to specielle Fast Track-programmer til løbsdagen,

Og det er altså noget som ATG har bestemt.

For det ser ud til, at efter den aftale som Dansk Hestevæddeløb har indgået med Svensk Travsport, så bliver det svenske regler der gælder og forsmagen på, hvordan det bliver, har vi nu fået.

I mandags blev årets første danske galopløb afviklet på Jydsk Væddeløbsbane, og der kunne kun spilles til løbet på Jydsk Væddeløbsbane.

Hidtil har det ikke været muligt at få oplyst Trio-gevinsten fra galopløbet, og når man som Michael Thomsen fra Aarhus, har en vinderkupon, så vi man da gerne vide, hvad man har vundet!

Hvad er denne kupon værd??? Det vides endnu ike!

Og så til Italien!

Her var Erik Bondo i sulkyen to gange i søndags på banen i Torino, og det blev til såvel en sejr som en andenplads for den danskfødte træner.

Bondo har i år været i sulkyen 40 gange og har vundet 9 sejre – stalden har efter søndagens løb har i alt 40 vindere i 140 starter og indkørt 190.538 Euro.

En ting, der forbavsede mig meget ved at følge løbene fra Italien var, at man nu er blevet meget bedre til at starte løbene til de annoncerede tider.

Tidligere blev der ikke taget så tungt på tingene, og på en storløbsdag kunne man let blive op mod en halv time til tre kvarter efter tidsplanen.

Men nu ser det ud til at køre på en snor, og der var faktisk mange publikummer på banen i Torino i søndags.

Nu var der også et par storløb på programmet.

Gran Premio Costa Azzura med en førstepræmie på 64.400 Euro blev et meget forkludret løb med mange galoperende heste.

Danske Uza Josselyn, der allerede inviteret til Elitloppet, var favorit, men galoperede efter 300 meters kørsel i ryg på den førende Dijon med Romain Derieux.

Dijon så ud til at gå mod en sikker sejr, da den pludselig tabte travet 75 meter fra mål, og så blev vejen banet for overraskelsen Tamure Roc (Exploit Caf) med Santo Mollo, der vandt i billige 1.14.1a/1600 m foran Timone Ek med Roberto Andreghetti i samme tid.

I Premio Citta di Torino var Vitruvio (Adrian Chip), der i fjor vandt Gran Premio Orsi Mangelli, suveræn vinder for Alessandro Gocciadoro i 1.12.6a/2060 m – præmie 36.800 Euro. På andenpladsen Vivid Wise As med E. Loccisano i 1.12.7.

Fra denne løbsdag skal det også med, at Jean Pierre Dubois havde sine to tyske 3-åringer, City Guide og Laurel Park til start i Premio Frisky Bieffe.

Selv sad han bag City Guide (Love You), der sejrede sikkert for fjerde gang i træk. Nu i 1.16.8a/2060 m, mens Laurel Park med Santo Mollo blev nummer to i 1.17.0.

Og hjem igen!

Om lidt mere end fire måneder er der Derby-weekend, og her afholdes Derby-auktionen normalt lørdag aften på York Stutteri.

Sådan har det været i flere år, og i fjor forsøgte auktionsholderen, DTC at løfte niveauet på auktionen.

Ikke blot præsenterede man et katalog med meget spændende åringer, men selve auktionsarrangementet fik også et pift opad.

Tilsyneladende har det været en meget stor anstrengelse for endnu har man ikke har formået at tilrettelægge årets auktion.

Opdrætterne har i hvert fald endnu ikke modtaget information om betingelser og anmeldelsesfrist til Derby-auktionen.

Måske skulle DTC overveje at udlicitere auktionen til en tredjepart!