TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Orla Hav var lyspunktet

af | 7. nov 2014 | Nyheder

Fra Robert Nedergaard i Ramløse har vi modtaget følgende indlæg om Hestevæddeløbssportens situation: talerstol

Folketingets første behandling af Marianne Jelveds lovforslag om beskæring af hestesportens tilskud fra Danske Spil blev den forventede politikerfarce, som den oftest fremstår i Folketingssalen under en første behandling. Partiernes udpegede repræsentanter i lovforslagets anliggende var til stede, men så heller ikke – så meget mere.

Vurderet over en bred kam var talernes indslag et tydeligt bevis på, at de ikke har gjort ret meget for at skaffe sig viden om problemet. Ikke en eneste kom med forslag om, hvor man måske i stedet kunne hente pengene, og i stedet gav partiernes deres støtte til Jelveds hestesportsdræbende forslag.

Bortset fra socialdemokraten Orla Hav, der klart belyste situationen, som den har udviklet sig for væddeløbssporten lige siden hans kollega Ole Stavad som skatte- og afgiftsminister ”forærede” trav- og galopspillet til Dansk Tipstjeneste. Ja, og så måske Venstres Anni Matthiesen, der udtrykte en vis skepsis, men alligevel afslørede en vævende holdning til problemet.

Det var forventet, at Venstres Hans Chr. Schmidt på samme måde som Orla Hav ville have kæmpet noget mere for hestesportens økonomiske problemer. Men Schmidts indlæg mundede ud i en debat om Søren Møllers udmelding fra Danske Spil, at man ønsker tilskuddene til trav- og galop reduceret yderligere. Den slags udtalelser fortæller med andre ord, at hestespillet er blevet en klods om benet for Danske Spil.

En del handlede også om HFF’s gemte reserver, ca. 42 millioner kroner, og det syntes Kulturministeren var alt for meget at have stående på bankkontoen, og det har givetvis været afgørende for lovforslaget. Men Hestesportens Finansieringsfond ønskede at være garderet, hvis Danske Spil pludselig kunne finde på at droppe hestespillet fra den ene dag til den anden.

Det mest glædelige var, at der næsten hos samtlige partier var anbefalinger til at indgå aftaler om et fællesnordisk spilleselskab. Men iværksættelse heraf vil tage tid og økonomisk bliver den også et problem.

Spørgsmålet er, om lille Danmark har noget at tilbyde trav- og galopgiganterne Sverige og Norge. Det bliver den næste store hurdle for HFF, der næppe skal regne med hjælp fra nogen af siderne. Måske er kassen tom til den tid – og så bliver det svært at få en fællesnordisk løsning. Hestesporten er blevet tvunget i knæ – og jeg ihukommer en melding fra den tidligere travtræner Seppo Kukkonen, da han stoppede sin virksomhed i Skive: – Jeg kan ikke se noget lys for enden af tunnelen.

Robert Nedergaard

Ramløse