Det nordiske samarbejde står sin prøve på en sådan Copenhagen Cup-dag og et af de positive elementer i samarbejdet er at kunne udbyde et fælles nordisk V75-spil denne dag.
Desværre dykkede omsætningen i V75-spillet med 10% i forhold til i fjor.

Alfa da Vinci
Og det er der god grund til at undre sig over!
Det kan ikke være løbsprogrammet, der var noget i vejen med.
Sjældent har jeg set svenskerne rose et V75-spil så meget på forhånd som det skete op til denne søndag.
Men måske ligger årsagen i tilbagegangen, at der lørdag ikke kom op mod 18 millioner kroner (svenske) til udbetaling i V75-spillet.
Der blev nemlig ingen penge til rækker med 5 rigtige, hvorfor femmer-puljen overføres til Åby Travet på lørdag.
Men omvendt kom der mange små gevinster ud til spillere med 7 og 6 rigtige, så forklaringen på tilbagegangen må blafre i vinden.
Akkurat som i fjor vandt Alfas da Vinci (Orlando Vici) med Joakim Løvgren dagens stayerløb i stor stil. Ja, endda i ny banerekord 1.13.7/2990 meter. Og pudsigt nok var V75-værden den samme som efter 1. afdeling i fjor – 32 kroner.
I V75-2 var dagens største favorit, Four Strong Winds med Steen Juul, men ”vinden” havde lagt sig og efter et løb i dødens sluttede parret uplaceret.

Rene Jonassen havde det store smil fremme efter han havde vundet med The Great Elkær.
I stedet kunne Rene Jonassen trække det længste strå med familie-hesten The Great Elkær (Great Challanger). Parret havde vundet deres seneste start på Jägersro, men var her blandt outsiderne og spillet tl 17 gange pengene.
The Great Elkær kunne tangere sin rekord med 1.13.8a/2000 m og med 80.000 kroner i førstepræmie rundede den de 200.000 kroner i indkørte præmier.

5-årige Amour du Coglais med Johan Untersteiner har fundet formen.
Den internationale storstald, Courant betalte i 2011 60.000 Euro – eller omkring 450.000 kroner – for den franske Amour du Coglais (Ganymede).
Den har været lidt træg at få i gang, mend Halmstad-træneren Magnus Lindgren ser nu ud til at have fundet nøglen til den og med Johan Untersteiner i sulkyen vandt Amour du Coglais sikkert i 7. løb, Klass 1 i fine 1.13.2a/2000 m, hvad der var rekord for den 5-årige vallak.
Dansk på andenpladsen ved Touche med Jeppe Juel i 1.13.7.
Det kan lyde det hult at ønske sig flere sprinterløb på en dag som denne, hvor der blev løbet på den ene elitetid efter den anden.
Men jeg kan nu godt lide at se nogle sprinterløb, hvor der er fart over feltet hele vejen og det er vel ikke utænkeligt, at hvis vi havde haft et par sprinterløb flere så kunne vi mske have fået en vindertid på under 1.10!!!

Magiccarpetride med Erik Adielsson vinder sikkert Copenhagen Open
Dagens enlige sprinterløb, Copenhagen Cup- det hed i gamle dage, Charlottenlund Open – plejer at være dagens fartfest, og indtil eftermiddagens hovedløb var det da også det hurtigste løb, der var afviklet på agen.
9-årige Magiccarpetride (Angus Hall) med Erik Adielsson i sulkyen havde en af sine gode dage – det er når halsen ikke driller – og den sejrede sikkert i 1.10.9 foran sidste års Copenhagen Cup-vinder, Orali med Jeppe Juel der forbedrede sin rekord til 1.11.4.
Aalborgtræneren Anders Pedersen træner Magiccarpetride, som han har lagt et stort arbejde i at få gjort løbsklar.
Min favorit i løbet, Partout Simoni med Flemming Jensen var godt med fremme fra start, men sluttede uplaceret i 1.13.1 – lidt efter spilfavoritten Væsterboonthenews med Peter Ingves.

Nok’En Frækkert med Jørgen Sjunnesson
Sølvdivisionens opgør var V75-5 og her formåede Nok’en Frækkert med Jørgen Sjunnesson at tage spids fra spor 1 – siden slap de til Scirocco Sisa med Steen Juul, men i opløbet kom Nok’En Frækkert (Mastery) strygende og vandt sikkert i 1.12.4.
Med 100.000 kroner i førstepræmie rundende den millionen i indtjening,
Ganske godt klaret af en hest, som ingen ville eje som unghest – ikke mindst på grund af dens kraftige overbid.
Siden har den også været bortdømt – bl.a. fordi den i et løb pludselig satte alle fire ben i jorden – det gik hårdt ud over Steen Juul, der lå lige bagved – han fik sig en flyvetur og nogle brækkede ribben.
Men tålmodigt arbejde af Anita Bakkegård Hansen og familie har fået det allerbedste ud af Nok’En Frækkert.
Og så skal det jo også med, at hans moder, Kama Sutra er en ustartet søster til Derbyvinderen Frække Frederik.

Red Rose America kom tætpå til slut, men sejren til D’One var ikke i fare.
Summer Meeting Mars med 125.000 kroner i førstepræmie havde ”hesten med verdens hurtigste afstamning” D’One med Ørjan Kihlstrøm som storfavorit, og parret løste da også opgaven, selv om det var lige ved at Red Rose America med Kenneth Nielsen havde snydt dem til slut.
Kihlstrøm kørte fra i opløbets sidste fase – sikkert i den tro, at ingen ville kunne hente ham – men det var lige ved og næsten, at Red Rose America havde gjort det.
D’One vandt i 1.12.6a/2000 m – og når hun har ”verdens hurtigste afstamning” så er det forbi begge hendes forældre, Donato Hanover – Giant Diablo – begge har rekord 1.08.5.
Træner Roger Walmann, der træner D’One har planer om at sende D’One til USA til efteråret – akkurat som han gjorde med moderen Giant Diablo., der satte verdensrekord for ældre hopper på The Red Mile med 1.08.5.
D’One har bundrekord 1.11.0.
Fortsættes i ny historie