TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny verdensrekord 1.07.6

af | Nyheder

Under perfekte vejrbetingelser blev der løbet meget hurtigt på The Red Mile lørdag eftermiddag, og Sebastian K’s verdensrekord på 1.07.7 blev forbedret.

Det var meget varmt – 30 grader – og en let brise stod ind over USA’s ældste travbane, The Red Mile lørdag eftermiddag.

Banelegemet var flot præpareret – de ydre rammer var perfekte for travsport.

Og aktørerne – de firbenede – leverede varen.

Allerede i 1. løb blev niveauet lagt, da Hambletonianvinderen Pinkmans lillesøster, Impinktoo (Manofmanymissions) med Yannick Gingras sejrede sikkert i 1.08.3 (1.49.4) – en tangering af Plunge Blue Chips verdensrekord for 3-årige hopper.

Impinktoo med Yannick Gingras

Impinktoo, der trænes af Ron Burke, har hidtil startet mest i sire stakes i Ohio, men kom til Lexington i sidste uge, hvor hun sejrede i 1.10.8 – hendes indtil lørdag bedste notering.

Det var en bemærkelsesværdig forbedring som Impinktoo leverede – fra 1.10.8 og ned til 1.08.3!!

Men det kom til at gå endnu hurtigere.

I Allerage Farms Open med en samlet præmiesum på 145.000 dollars mødtes nogle af USA’s allerbedste heste med bl.a. med den canadiske VM-deltager, Will Take Charge med Tim Tetrick som en af favoritterne.

Will Take Charge blev bragt til spids ned ad langsiden, men havde ikke noget at byde på i opløbet, hvor den 6-årige vallak, Homicide Hunter (Mr Cantab) med Brian Sears sluttede af ude i sporene til sikker sejr 1.07.6 – og dermed slog Sebastian K’s verdensrekord på 1.07.7 – godt nok sat på 1000 meter-banen, Pocono Downs.

Homicide Hunter med Brian Sears

Homicide Hunter har gennem flere sæsoner markeret sig fint – som unghest var den ikke med i de store løb, men efter salg til Crawford Farms for to år siden, er den blevet matchet i den amerikanske hurtigklasse, hvor den har klaret sig meget fint.

I alt har Homicide Hunter startet 75 gange i karrieren og har vundet 38 sejre og i alt tjent 1.463.927 dollars. I år har han vundet 8 sejre i 13 starter.

Desværre er hesten hos en ret kontroversiel træner, Chris Oakes, hvis generalieblad udviser adskillelige dopingdomme – og nok derfor er Homicide Hunter ikke udtaget til at repræsentere USA næste lørdag i VM.

Og apropos VM, så blev den canadiske repræsentant, Will Take Charge nummer fem, slået med 12 længder i 1.09.1.