Ny formand indbyder opdrættere til workshop
Dansk Hestevæddeløbs nye formand, Bertel Maigaard har taget initiativ til at invitere nogle af dansk travsports førende opdrættere til en workshop i Aalborg på søndag.

Priserne på åringerne på årets auktioner faldt – mange var der endda slet ingen bud på. Følhopper og ungheste sendes i stort antal til slagtning. Mange opdrættere gar givet udtryk for, at de ikke vil bedække deres hopper i 2024.
Det er hårde tider – især for travopdrætterne.
Nu vil Bertel Maigaard og Dansk Hestevæddeløb komme opdrætterne til hjælp og har derfor indkaldt til en workshop på søndag i Aalborg, hvor ideer og muligheder skal debatteres.
-Jeg har valgt at påtage mig opgaven som formand velvidende, at opgaven vel aldrig har været sværere end netop nu. Vores sport er ikke i krise – den er faktisk i en eksistentiel krise. Derfor er det tid til, at vi står sammen om at komme ud af denne situation, og vi kan ganske enkelt ikke lykkes, hvis ikke alle er med, siger Bertel Maigaard
Bertel Maigaard har prioriteret fem områder, som i den kommende tid vil være genstand for særligt fokus. De fem områder er i tilfældig rækkefølge følgende:
- Opdrættere
- Amatører
- Ungdom
- Publikum
- Økonomi
–Min klare ambition er, at det skal være nemmere, billigere og mindre risikofyldt at være opdrætter. Så målet er at finde løsninger, der sikrer dette. Planen skal være, at initiativerne skal have effekt fra den nye bedækningssæson, så vi kan få optimismen tilbage og samtidig løfte antallet af bedækninger igen, uddyber Bertel Maigaard.
– Vi er derfor nødt til at drøfte de udfordringer, som opdrætterne og dermed første led i vores fødekæde står over for. Vi kommer bl.a. til at skulle vende baggrunden for og det hensigtsmæssige i, at der er opstået to opdrætterforeninger i Danmark. Dansk Hestevæddeløb vil gerne stille økonomi til rådighed for initiativer til at løse vores udfordringer, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg personligt har svært ved at forstå argumentationen for, at vi har to organisationer med samme formål.
-Vi kommer også til at skulle vende Præmiechancen og lignende indsatser og herunder en vurdering af, om vi får tilstrækkeligt udbytte af den type af investeringer. Er præmiesummerne fordelt hensigtsmæssigt i forholde mellem ungheste og de ældre heste? Og hvordan med auktionerne – eller auktionen i ental?
-Det vigtige er, at vi nu får skabt dialogen og ad den vej finder løsninger, der er med til at skabe fundamentet for, at vi også har en bæredygtig sport om tre, fem og ti år, slutter Bertel Maigaard.
Redigeret pressemeddelelse fra Dansk Hestevæddeløb