TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nu er Orali CC-vinder

af | 8. aug 2014 | Nyheder

Selvom Dansk Travsports Centralforbund ikke har ment, at vore læsere skulle have denne nyhed, så kan vi nu meddele, at Caballion er diskvalificeret fra førstepladsen i Broline Copenhagen Cup og at Orali med Jeppe Juel herefter er vinderen

Caballion med Bjørn Goop vinder Broline Copenhagen Cup foran den fremstormende Orali med Jeppe Juel. Travfotos.dk

Sådan så det ud, da Caballion med Bjørn Goop vinder Broline Copenhagen Cup foran den fremstormende Orali med Jeppe Juel.

På trods af at  Caballion nu er diskvalificeret, så er der endnu ikke truffet en afgørelse om  hvilken straf, træner Franck Leblanc skal have. Det fremgår af den pressemeddelelse, som vi har fundet på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside.

Her er meddelelsen fra DTC:

Dansk Travsports Centralforbund har besluttet at fradømme hesten Caballion sejren i årets udgave af Copenhagen Cup som følge af en positiv dopingprøve.

Caballion var ved starten i Copenhagen Cup søndag 11. maj i træning ved Franck Leblanc, og efter dens sejr i løbet blev der rutinemæssigt udtaget en dopingprøve på hesten.

Såvel A- som B-prøve viste forekomster af Tiludronsyre i en mængde, der er i strid med løbsreglementet.

Det betyder, at Caballion fradømmes førstepræmien på 750.000 kr., og de heste, som endte på de efterfølgende pladser bag denne ved starten i Copenhagen Cup, flyttes op i præmierækken.

Dermed går sejren til danske Orali i træning hos Jeppe Juel, og den nye indløbsrækkefølge og præmiefordeling ser således ud:

1. Orali – 750.000 kr.

2. Magic Tonight – 300.000 kr.

3. Solvato – 150.000 kr.

4. Uncle Peter – 100.000 kr.

5. Kash’ Cantab – 50.000 kr.

Totalisatorresultatet for løbet forbliver uændret.

Udredning hos Skandinavisk Dopingkomité

I forbindelse med sagen foretog repræsentanter fra DTC og Skandinavisk Dopingkomité fredag 18. juli 2014 et uanmeldt kontrolbesøg i stalden hos Franck Leblanc på træningscentret Grosbois ved Paris. Kontrolbesøget blev foretaget jf. gældende praksis på området.

Rapporten fra kontrolbesøget og alle øvrige for sagen relevante oplysninger indgår i den videre udredning af sagen, som sker i regi af Skandinavisk Dopingkomité.

Komitéen har den konkrete sag på bordet på deres næste møde, som afholdes onsdag 3. september 2014. Her skal komitéen ud fra det indsamlede materiale vurdere hvilke konsekvenser, der skal være for den ansvarlig træner afhængigt af, hvordan hans ansvar vurderes.

Fakta om tiludronsyre

Tiludronsyre findes i et lægemiddel til hest, Tildren, som dog ikke er registreret i Danmark, men som findes tilgængeligt for veterinærer efter indhentning af tilladelse.

Tildren er et lægemiddel, som anvendes ved skeletsygdomme. Sekundært har substansen smertestillende egenskaber.

Fakta om Skandinavisk Dopingkomité

Denne komite er dannet af dansk, svensk og norsk travsport i fællesskab og har til formål at udrede alle sager vedrørende doping og medicinering fra de tre lande. Dermed sikres en ensartet behandling af disse sager landene imellem.

I komitéen sidder en række eksperter fra de tre lande, og efter udredning af den enkelte sag er det komitéens opgave at komme med en vurdering, der efterfølgende sendes til forbundet i det land, hvor den positive dopingtest er blevet udtaget.

Vurderingen indeholder bl.a. en anbefaling til sanktioner i den enkelte sag, og det er så det respektive forbunds opgave at idømme evt. sanktioner.