Nivards gode weekend

Den franske topkusk Franck Nivard havde en god weekend, hvor han vandt to af de største løb, der blev afviklet på Vincennes.

Franck Nivard

Franck Nivard driver en lille træningsstald, men han kører primært som catchdriver.

I weekenden vandt han to af de største løb på Vincennes – nemlig lørdagens Prix Doynel de Saint-Quentin med norske Lionel, hvor der var en førstepræmie på 54.000 Euro og søndagens finale i Grand National du Trot med Ulster Perrine, hvor førstepræmien var 67.500 Euro.

Franck Nivard var i sulkyen 11 gange på de to løbsdage i weekenden.

Det blev til 2 sejre, 3 tredjepladser og 3 mindre placeringer og det gav samlet 158.550 Euro – eller smÃ¥ 1.2 millioner kroner i indkørte præmier!

Franck Nivard ligger pÃ¥ en samlet tredjeplads med 202 sejre pÃ¥ en liste, der bÃ¥de omfatter sulky og monte-løb, mens han er pÃ¥ andenpladsen med hensyn til indkørte præmier med 7.662.425 Euro – eller omkring 57,2 millioner kroner – mere end det Ã¥rlige samlede danske præmiebudget i trav og galop!!

Lionel var en af Franck Nivards vinderheste i weekenden. Arkiv. Foto Gerard Forni

Som en af Frankrigs førende kuske kan Franck Nivard ofte vælge og vrage mellem de heste, han vil køre i løbene, og til finalen i Grand National du Trot valgte han i hvert fald rigtigt.

Nivard valgte allerede for nogle uger siden den smukke røde hingst Ulster Perrine, der trænes af J. M. Baudoin frem for den skrappe hoppe Anna Mix fra Franck Leblanc.

Anna Mix, der har Prix d’Amerique som mål, er dog er meget bestemt dame, og i sin seneste start var hun meget uvillig i volten.

Hun kom dog med i løbet og sluttede på en tæt andenplads bag Akim du Cap Vert i Prix de Bretagne, hvor Pierre Vercruysse kørte hende.

Men i finalen i Grand National du Trot  i går var Anna Mix helt umulig, og nægtede simpelthen at ville følge med feltet ud på banen til start.

Anna Mix havde ikke lyst til at løbe væddeløb søndag eftermiddag.

Det skete et par gange, og sÃ¥ blev hun – der var storfavorit i løbet –  bortvist fra start. Samtidig har Anna Mix nu fÃ¥et 15 dages startforbud.

Franck Nivard havde således valgt rigtigt og i et meget tæt opløb bragte han Ulster Perrine (Tenor de Baune) til sejr i Grand National du Trot-finalen i 1.12.8/2850 m foran Uniflosa Bella med Eric Raffin i samme tid.