TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Monté-proposition blev for svær

af | 26. okt 2017 | Nyheder

Propositionen til fredagens monte-løb på Fyens Væddeløbsbane blev tilsyneladende for svær at finde ud af for Sportssekretaritatet, der laver løbene – tre heste står forkert og må derfor udgå.

Det kan godt være, at da man i sin tid lavede propositionen til fredagens monté-løb på Fyens Væddeløbsbane, at man følte at man lavede noget godt og nyskabende.

Men nu må man konstatere, at det har været svært for Sportssekretariatet at finde ud af at placere hestene korrekt efter den proposition, man selv har lavet.

Lad gå, at en enkelt hest kan blive indplaceret forkert, men i det aktuelle tilfælde er der tale om ikke færre end tre heste, der er sat ind i løbet på forkerte distancer.

De må derfor udgå og i stedet for et felt på otte bliver der nu kun fem ekvipager til start.

-Utroligt ærgerligt, at det er sket. Løbet indgår i V4-spillet, så det kan ikke undgå at koste omsætning, siger Kim Nielsen, daglig leder på Fyens Væddeløbsbane.

Det er også ærgerligt for de montéryttere, der nu må se løbet – enten fra sidelinjen eller på TV.

I forvejen er der kamp om at få ridt i monté-løbene, og når man så ikke kommer til start på grund af en procedure-fejl er det dobbelt ærgerligt.

De tre heste, der udgår er :

1 Rock on – Karina Madsen

2 Picasso – Solveig H. Danielsen

8 White Russian – Michelle Mønster.

Ejerne får en kompensation i form af en fjerdepræmie – 750 kroner.

Vi har søgt Uwe Bredahl, Sport og Udvikling for en udtalelse, men uden held.

Propositionen, der gav anledning til miseren ser således ud:

Monteløb – Specialløb 4-14-årige. 2160 m.

Monté. Voltestart. Præmier: 5.000-2.500-1.250-750-500 (5 præmier) Intet indskud. OBS! Bemærk grunddistancen. For heste med højst 25.000 kr. indvundet i 2017 i minimum 4 starter. Tillæg ved vundne 3.001 kr. 8.001 kr. 20.001 kr. i de sidste 10 starter. Ryttere uden sejr i 2017 (og under 5 karrieresejre totalt) tildeles 20 meter lettelse. Heste uden sejr i 2016 + 2017 tildeles 20 meter lettelse. En ekvipage kan max. opnå 20 meter lettelse selvom begge krav er opfyldt.

De tre heste, der slettes, har alle vundet løb i 2016, og det har man overset, da løbet blev lavet.