TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Michael Lønborgs gennembrud

af | Nyheder

Danske Michael Lønborg, født i 1988 – fjerde generation i en jysk travfamilie – træner på Jägersro – vandt torsdag aften, den hidtil største sejr i trænerkarrieren, da Happy Days overraskende vandt finalen i Sprintermästaren på Halmstad med Johnny Takter i sulkyen.

Michael Lønborg var strålende glad efter sejren. Kanal 75

Michael Lønborg var strålende glad efter sejren. Kanal 75

Happy Days svarede i aftes virkelig til sit navn!

For det blev Happy Days (Dream Vacation) i vindercirklen for Michael Lønborg, for hestens ejer Gøran Adielsson fra Stall Adiel og for Johnny Takter.

Der var ellers lagt op til, at det var Poochai med Erik Adielsson, der skulle tage sig af førstepræmien på 100.000 Euro i finalen. Den havde vundet sit forsøg ganske sikkert, men midt i første sving galoperede den, og var ude af løbet.

I stedet kunne Happy Days med Johnny Takter overtage føringen, men næstfavoritten, finske Express Duo med Pekka Korpi i ryg.

Danskfødte Tumble Dust med Bjørn Goop, der havde galoperet kort i starten, hvad der kostede 10 meter, kom efter 700 meters kørsel frem i dødens på Happy Days – og så var Express Duo lukket inde.

Happy Days vinder Sprintermästaren for Johnny Takter. Udvendigt fager Express Duo danske Tumble Dust i kampen om andenpladsen. Kanal 75.

Happy Days vinder Sprintermästaren for Johnny Takter. Udvendigt fager Express Duo danske Tumble Dust i kampen om andenpladsen. Kanal 75.

Ned gennem opløbet var det stadig Happy Days i spids, mens Pekka Korpi med 140 meter tilbage fik trukket Express Duo bagom Tumble Dust.

Express Duo fik frit løb, men kunne ikke hente Happy Days, der sejrede i 1.10.7, mens Express Duo akkurat på målstregen fangede Tumble Dust i kampen om andenpladsen – begge i 1.11.0.

– Det her er stort for mig, -bare det at Happy Days vandt forsøget var stort, men finalesejren slår vel forsøgssejren, sagde Michael Lønborg.

– Desuden betyder sejren noget ekstra for mig, for Happy Days tilhører den første kuld af heste, som jeg selv har ført frem fra den var åring.

Happy Days var Sprintermästarens mindst rutinerede hest. ‘

Den havde blot startet 9 gange og tjent 165.000 SEK, men allgevel tog kredsen omkring hesten, og startede den.

Og det blev jo ikke fejl.

Forsøget vandt Happy Days i 1.10.9, og i finalen kunne den forbedre sin rekord til 1.10.7

Michel Lønborg er født ind i travsporten som søn af Heidi og Henrik Lønborg, og var da også tidligt at finde i ponyløbene på Jydsk Væddeløbsbane.

Han valgte at fortsætte i faderens spor i travsporten, og i 2006 – da han var 17 år gammel – blev han ansat hos Hans Adielsson på Jägersro.

Glæde i vindercirklen efter sejre i Sprintermästaren. Kanal 75

Glæde i vindercirklen efter sejre i Sprintermästaren. Kanal 75

Hans Adielsson fik hurtigt øje for Michael Lønborgs kuskekvaliteter og gav ham mange fine køreture, men alligevel var det en stor overraskelse, at da Hans Adielsson ved udgangen af 2010 valgte at prøve lykken som galoptræner i England, at Michael Lønborg overtog stalden i en alder af blot 23 år.

Det var en stor opgave for en ung mand, men Michael Lønborg kunne klare det, og i aftes kom svendestykket med sejren i Sprintermästaren.

Michael Lønborg kunne også glæde sig over endnu en staldsejr, nemlig med Valkyria R Ø K (Varenne) so vandt 13. løb med Erik Adielsson i sulkyen.

Michael Lønborg træner i dag 28 heste, og med torsdagens resultater har hans stald nu vundet 22 sejre i år og indkørt lige over 2 millioner SEK

I fjor vandt stalden 33 sejre og 2.255 mio SEK