TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Krafft-foder i stor dopingsag i Frankrig (OPDATERET)

af | 8. apr 2019 | Nyheder

I Frankrig er flere travheste testet positive for Cannabidiol (CBDE) og det menes, at hestene har fået midlet gennem Krafft-foder. DTC advarer. Herhjemme må anvendelse til løbsheste frarådes indtil Krafft kommer med en udtalelse om resultatet af deres interne undersøgelser.

Modsat Skandinavien fremgår Cannabidiol (CBDE) i Frankrig direkte på dopinglisten, og det har nu medført flere positive dopingprøver – bl.a. hos Bjørn Goop, der efter at have fået en styrket begrundelse om, at hans heste testede positivt på grund af Krafft-foderet, valgte at slette tre startmeldte heste i fredags.

Også en anden svensk træner Jørgen Westholm har valgt at slette en starthest efter at have fået kendskab til at Krafft-foderet kunne være kilden til dopingen.

Foderfirmaet Krafft har allerede indledt en undersøgelse for at få fastslået om, det er deres foder, der er årsag til dopingtilfældene.

-Den undersøgelse, der sker nu sker er af største vigtighed for os. Hvis prøveresultaterne er positive og undersøgelsen viser, at Cannabidiol er et stof der kan findes i de råvarer, vi benytter til fremstilling af vore produkter, så skal vore testrutiner i Sverige ændres, siger Sandra Hovik, der er direktør for Krafft  blandt andet i en pressemeddelelse.

Cannabidiol, der udtrækkes fra Hamp-planten, står ikke på listen over forbudte midler i Dansk Travsports Centralforbund eller de øvrige nordiske landes forbund, men er omfattet af listens forbud og kan føre til en positiv dopingprøve. Vi har modtaget følgende fra DTCs veterinære konsulent, Peter Fog:

Cannabidiol er omfattet af DTC’s Forbudsliste:

  1.  Forbudte substancer

Substancer som kan have virkning eller effekt, eller både virkning og effekt pa følgende organsystemer:

* Nervesystemet

Påvisning af ovennævnte forbudte substanser indikerer påvisning af substansen, en metabolit, en isomer af substansen, en isomer af en metabolit eller et pro-drug af substansen.

En påvisning af en videnskabelig indikation på administration eller en eksponering for sådanne substanser er ligeså gyldig som en påvisning af substansen.

Anvendelse til løbsheste må frarådes indtil Krafft kommer med en udtalelse om resultatet af deres interne undersøgelser.