TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Kenneth stjal billedet

af | 13. apr 2019 | Nyheder

Kenneth Nielsen kiksede i Åbningsløbet med Solon, men blev alligevel dagens mand på Bornholms Brand Park med tre sejre på årets første løbsdag.

Åbningsløb 2019 fik en flot vinder i norskfødte Fernandinho B R (Raja Mirchi), der i oktober måned i fjor blev købt til Bornholm af amatørkusken Thomas Kaas, som i forvejen har bl.a. Bellwood og Ricco K.

Med John Gommans i sulkyen var Fernandinho B R i føring fra start til mål og sejrede let i tiden 1.19,5a/2440 meter foran Fortune Boko og Streetwise.

Fernandinho B R. Foto: Torben Ager

Favoritten, sidste års Bornholmsmester Solon, var træt på bagerste langside efter et løb i dødens det meste af løbet, men vil givet være bedre næste gang med løb i kroppen.

Kenneth Nielsen var atter hyret som kusk bag Solon, men Lunden-træneren fik i den grad revanche senere på dagen, hvor han snuppede ikke færre end tre sejre i seks starter med hhv. Chilli Tårs (Trophy Catch), Von Gladiator (Rite On Line) og Hazard Sund (Gift Kronos).

Von Gladiator er blandt de forholdsvis mange heste, der er blevet “importeret” til Bornholm de seneste måneder og i lighed med Fernandinho B R ser den 8-årige vallak også ud til at stortrives på verdens mindste travbane.

Von Gladiator. Foto: Torben Ager

Heste som Save Our Souls, Disney, Galya Fortuna, Roxy Trio, April Hydrup og Kafka K gjorde også deres første start på Bornholm i dag. De tre førstnævnte galoperede og er på dén baggrund svære at bedømme, mens Roxy Trio, April Hydrup og Kafka K alle kom fejlfrit rundt. De skal alle blive spændende at følge i de kommende starter.

Kenneth Nielsens hattrick blev fuldendt med Hazard Sund, der ejes og trænes af den tidligere Travservice.dk-medarbejder Brian Westh, som kunne glæde sig over den fjerde sejr på stribe til den svenskfødte hest.

Heldig sejr
Der var dramatik for alle pengene i eftermiddagens 5. løb, hvor den førende Baltic Baunely galoperede ind i sidste sving. Det lykkedes dog for Tom Olsen at sætte sin hest i trav igen da feltet svingede ind på opløbet og parret var først over stregen.

Spørgsmålet var nu om Baltic Baunely var kommet i trav inden den gule pæl, der markerer at der er 100 meter til mål. Det VAR tilfældet, men dommerne ønskede samtidig at undersøge, hvor mange meter hesten havde galoperet inden Tom Olsen fik sat den i trav igen.

Man vurderede, at Baltic Baunely havde galoperet mere end de tilladte 100 meter og hesten blev derfor diskvalificeret, hvorefter sejren gik til Martin S. Jensen med Bear les Courdon (Rite On Line) i tiden 1.22,2a/1860 meter.

Dagens baneomsætning på Bornholms Brand Park blev 116.824 kr.