Nyheder

Find travservice på facebook

Jujubee pulveriserede modstanden

af | Nyheder

Der var kun en hest på banen i årets udgave af Kentucky Futurity: Creatine-sønnen Jujubee.

Jujubee med Andy McCarty vandt en sikker sejr i Kentucky Futurity. Foto Amanda Stephens.

Jujubee Bee, der ejes af Jon Erdner, har i løbet af sæsonen udviklet sig i raketfart, og hans fremgang har ændret så meget på magtpositionerne i årgangstoppen, at Jujubee gik til start i det med 561.000 $ doterede Triple Crown-løb som klar 19:10-favorit.

For at dette overhovedet skulle kunne lade sig gøre, måtte Erdner købe sig ind i løbet for 75.000 $, hvilket han gjorde i overensstemmelse med træneren Greg Wright jr.

Ingen af de to Futurity-vindere var altså anmeldt til sine respektive løb på forhånd.

Da startbilen slap feltet, var det atter en gang med den svenske næstfavorit (53:10) Dancinginthedark (Readly Express), som igen havde Brian Sears i sulkyen, i galop.

En anden svensker, unge Lucas Wallin, tog sig sikkert af fronten med sin Cuatro de Julio (Trixton), der var løbets tredjefavorit til 71:10, men han slap villigt til Jujubee og Andrew McCarthy på første langside.

Derefter var det spil mod et mål, og Jujubee forlod konkurrenterne med flere længder.

Ved mållinjen var den godt fem længder før Cuatro de Julio, og sejrede i den fornemme tid 1:08.1a. Løbet var stærkt svenskerdomineret, og træner Åke Svanstedt havde hele fem heste med. De tog placeringerne 3, 4, 5, 6 og 8!

Bedst af de fem var Andy Miller-kørte Fly Light (Father Patrick), som var en af løbets mindre spillede heste til 335:10. Svanstedt kørte selv fjerdefavoritten Delayed Hanover (Southwind Frank), som var spillet til 106:10 og sluttede som ottende.

Efter sejren i Kentucky Futurity er der tradition for at vinderne hædres i The Chair – en opsats lavet af blomster.. Foto Amanda Stephens

For australieren Andy McCarthy blev det en fin dag på jobbet.

Umiddelbart inden Kentucky Futurity havde han vundet pasgængernes modsvarighed, The Tattersalls om 500.000 $, med Abuckabett Hanover.

Tidligere på dagen havde hans lillebror Todd som tidligere omtalt vundet to løb, af hvilke den anden sejr blev vundet i pacernes Allerage Open (modsvarende til det løb Ecurie D vandt for traverne i ny dansk rekord) med Allywag Hanover i en tangering af tidernes hurtigste sulkytid 1:06.4a.