TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Imponerende 3-åring!

af | 8. dec 2014 | Nyheder

Fransk travsport har fået en ny stjerne! Den 3-årige Bold Eagle vandt søndag eftermiddag Criterium des 3 Ans på Vincennes på imponerende vis.

Travsportens Usain Bold – står der med store bogstaver på forsiden af den franske væddeløbsavis, Paris-Turf i dag.paristurfforside

For alle er imponerende over den præstation, som Bold Eagle med Franck Nivard leverede i Vintermeetingets første klassiske opgør, Criterium des 3 Ans med en samlet præmiesum på 240.000 Euro.

Det var ikke det, at Bold Eagle vandt – for den var storfavorit.

Men det var måden Bold Eagle vandt på!

Bold Eagle, der løber uden check, blev taget meget roligt fra start, hvor Nivard holdt den bag ved andre heste i startøjeblikket.

Ned forbi publikum begyndte han at avancere i det store felt, der blev ført an af Brutus de Bailly (Niky) med Jean Michel Bazire i et godt tempo.

Og i det store sving efter bakken var Bold Eagle fremme i dødens.

1.12.9 var tempoet efter de første 1200 m.

Op ad bakken sad Bold Eagle fortsat i dødens, og med 500 meter tilbage trykkede Nivard sig til spids uden problemer.

Efter en afslutning i 1.11.5/500 m skar Bold Eagle målstregen som sikker vinder i 1.13.6/2700 m foran Brilliantissime med Pierre Vercruysse i 1.13.7, mens Billie de Montfort (Jasmin de Flore) med Eric Raffin besatte tredjepladsen i 1.13.8.

Vindertiden i Criterium des 3 Ans er ikke rekord for løbet – den har Timoko med 1.12.6!!

For Ready Cash blev løbet en stor triumf, idet såvel Bold Eagle som Brillantissime har ham som fader!

Også træner Sebastian Guarato satte sig store præg på løbet, idet han træner såvel Bold Eagle som Billie de Montfort.

Bold Eagle indledte sin løbskarriere hos Jean Etienne Dubois som 2-åring. Han vandt de to første starter i provinsen, og blev nummer fem i sin første start på Vincennes – bedste notering var 1.18.3/2450 m på banen i Caen.

Herefter blev Bold Eagle solgt, men forblev i træning hos Dubois indtil udgangen af august måned. Derefter gik til den Sebastian Guarato

Den er ubesejret i år i ni starter og har sat rekord 1.12.7/2175 m volte.

Bold Eagle er som nævnt efter Ready Cash, mens moderen er en Love You-hoppe.

Også nummer to, Brilliantissime er avlet med Ready Cash på en Dubois-hingst, nemlig Buvetier d’Aunou.

Brilliantissime er i øvrigt årgangens mest vindende hest med i alt 581.050 Euro, mens Bold Eagle først er på en sjetteplads med 360.800 Euro.

Det var andet år i træk Sebastian Guarato træner vinderen af Criterium des 3 Ans.

I fjor var det Aladin d’Ejaceul (Quaker Jet) – den vandt i øvrigt løbet før årets Criterium des 3 Ans – Gruppe II-løbet Prix Octave Douesnel over 2700 m og med en samlet præmiesum på 120.000 Euro.

Aladin d’Ecajeul sluttede stærkt af til sejr for Eric Raffin i 1.14.8 tæt fulgt af Amiral Sacha (Ganymede) med David Thomain i 1.14.9.