TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

HFF har nøglen

af | 11. dec 2014 | Nyheder

Tidligere chefredaktør for Væddeløbsbladet m.m, Claus Bossow har skrevet nedenstående til Talerstolen

HFF har nøglen

Det er svært at bidrage med nye input og løsninger i debatten om dansk hestesports fremtid. Jeg har også allerede for nogle uger siden argumenteret for det meste af nedenstående, men meget afgøres som beketalerstolndt i den kommende weekend, og så er det vel tid til at repetere mulighederne over for sportens egne rækker.

Når end ikke spørgsmålet om DR’s Underholdningsorkesters overlevelse kan få den ansvarlige minister til at ryste på hånden, så bliver det op ad bakke for hestesporten. Politikerne har talt, og med fastholdelsen af ordlyden i lovteksten er det åbenlyst, at der er kigget mere end én gang til HFF’s egenkapital. Og det er vel logisk nok.

Som mangeårig leder inden for den offentlige sektor har jeg et vist kendskab til det politiske spil, og set fra et borgerperspektiv i relation til skattekroner er det helt naturligt, at tildelinger på den måde reduceres, når der er noget på kistebunden. Det har i den forbindelse vist sig, at historikken og baggrunden for spil på hestes indlemning i Danske Spil er fuldstændig uden betydning, og det må man så forholde sig til.

Virkeligheden starter i dag, og det er morgendagens vilkår, der skal tages afsæt i.

Dermed står valget i min optik reelt mellem hestesportens afvikling – eller brug af HFF-midlerne.

Alle baner har været gennem en effektiviseringslup over de seneste måneder, og der er efter sigende fundet besparelser på stort set alle niveauer. Det betyder efter egne udregninger, at sporten for 2015 mangler i omkredsen af 10 mio. kr. for at kunne videreføre det aktuelle niveau både i forholdet til antallet af baner og i forhold til præmieniveauet. Ved en tilførsel på de nævnte 10 mio. kr. har vi også om et år en attraktiv vare i relation til et fælles nordisk spilleselskab. Og måske skal samme øvelse også køre i 2016, hvorefter en ny virkelighed givet ser dagens lys.

Det nytter ikke at tænke egennyttemaksimering i bestræbelsene på at fastholde sig egen eksistensberettigelse. Ja, det lyder lidt teoretisk, men det er reelt dét, der sker, når HFF vedholdende bedyrer, at pengekassen er lukket. Intentionerne bag tildelingen har fra første færd netop været at sikre sikre sportens overlevelse og udvikling. Og det er nu, at de skal i spil.

Hvis worse case scenario skulle ske, og der indledes med to banelukninger i 2015 og så måske to mere året efter… Ja, så kan det sagtens være, at Fru Jelved i mange øjne bærer størstedelen af skylden. Men reelt var det sportens eget organ, der sømmede ligkisten i for alvor.

”Den, der har evnen, har også forpligtelsen”, lyder en god og til enhver tid brugbar læresætning.

HFF har evnen i relation til økonomien. HFF har som sportens organ også forpligtelsen. Men har HFF viljen….??

Claus Bossow