TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hestechef imødegår Jelved

af | 5. nov 2014 | Nyheder

Det er ikke korrekt, når kulturminister Marianne Jelved siger, at en rapport fra Videncentret for Landbrug om hestesektorenes økonomiske betydning mangler specifikke data for hestevæddeløbssporten.

Jørgen Kold

Jørgen Kold

Det siger Jørgen Kold, der chef for heste-afdelingen under Videncenter for Landbrug i en kommentar til Kulturminister Marianne Jelveds udtalelser under tirsdagens samråd.

–  Rapporten viser helt præcist både de direkte og de afledte effekter fra dels trav og galop, dels spil og publikationer. Netop disse effekter var også en helt central del af en briefing, som jeg i marts gav en gruppe embedsmænd fra Kulturministeriet. Briefingen skete på initiativ af ministeriet, siger Jørgen Kold videre.

-Jeg er meget forundret over, hvordan det fejlagtige indtryk af indholdet af rapporten er fremkommet. Det er ekstra uheldigt, fordi de specifikke økonomiske effekter af hestevæddeløbssporten i landets yderområder er helt afgørende elementer i vurderingen af konsekvenserne ved en beskæring af midlerne til trav- og galopsporten, siger Jørgen Kold.

I går kunne vi her på travservice bringe  dagordenen for den briefing som Jørgen Kold deltog i med embedsmænd fra Kulturministerier.

Dagsordenen indeholdt tydelige referencer til hestevæddeløbssporten.

Se denne historie på dette link – klik her

Et sammendrag af rapporten,  ”Hestesektorens økonomiske betydning i Danmark” kan læses på www.hestekontoret.dk