TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Gabi Kyvsgård: Ejere kompenseres – men hvor meget?

af | 20. jun 2024 | Nyheder

I dag har Dansk Hestevæddeløb meddelt, at man vil kompensere ejerne af Gabi Kyvsgård for den mistede førstepræmie fra et løb i Sverige i sidste uge. Men hvor meget?

Det er en ulykkelig situation for Gabi Kyvsgårds ejere – og selv om Dansk Hestevæddeløb nu fortæller, at de søger at kompensere ejerne – så kan det aldrig blive nok!

At miste en førstepræmie på 110.000 SEK, en fin rekord på hoppen på 1.09.9 samt en startplads i finalen i Diamantstoet den 29. juni på Färjestad, hvor der er en førstepræmie på 300.000 SEK, er meget svært at sætte et beløb på.

En ting er de faktuelle ting som præmie og rekord – noget andet er den værdi som større startpræmiesum og rekorden på 1.09.9 måtte have for Gabi Kyvsgård – enten i forbindelse med et evt. salg eller hendes senere brug i avlen

Ifølge DTCs Løbsreglement kan Gabi Kyvsgårds ejere kun kompenseres med 10.000 kroner!

Fredag den 14. juni meddelte Svensk Travsport, at fordi Gabi Kyvsgård var trænerskiftet i travinfo på dagen, hvor hun startede, var hoppen ikke startberettiget og derfor blev Gabi Kyvsgård diskvalificeret.

Se meddelelsen på dette link – klik her

Dansk Hestevæddeløb påpegede over for Svensk Travsport, at der havde været tale om en menneskelig fejl, og at trænerskiftet reelt først skete torsdag den 13. juni – altså dagen efter sejren.

Dansk Hestevæddeløb meddelte i sidste uge, at man var i kontakt med Svensk Travsport for at finde en løsning på situationen.

Det har man nu været, men uden resultat.

På danskhv.dk står der at læse:

ST’s reglement giver ikke mulighed for at dispensere for indtastningsfejlen, og det betyder ulykkeligvis, at Gabi Kyvsgård på dagen ikke var startberettiget. Derfor fastholdes diskvalifikationen.

Dansk Hestevæddeløb vil nu igangsætte arbejdet med at fastsætte en kompensation til ejerkredsen bag Gabi Kyvsgård med afsæt i de muligheder, der er indeholdt i vores løbsreglement. 

Læs hele Dansk Hestevæddeløbs meddelelse på dette link – klik her