TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Fra det store udland

af | 9. jul 2024 | Nyheder

Tag med på en rejse rundt i travverdenen – med stort og småt.

Vi starter med nogle danske triumfer – i denne tid hvor fodboldlandsholdet er sat ud af spillet ved Em og det vel heller ikke går for godt i Tour de France, så er det jo godt af repræsentanter for dansk travsport og dansk traveravl, kan hævde sig.

Her tænker jeg især på dobbeltsejren på Halmstad i lørdags, hvor Dorthe Christensens opdræt, Get a Wish vandt Guldsprintern med en førstepræmie på 300.000 SEK foran Thomas Lind-Holms opdræt (og delejede) Hustle Rain.

Men også mindre sejre kan gøre det.

I Norge vandt Henning Olesens opdræt, BJs Brogård med Dag Sveinung Dalen mandag aften på Bergen Travpark i 1.16.5a/2100 m – præmie 24.000 NOK – det var BJs Brogårds første sejr i 2024 – og den 15. i 94 karrierestarter.

BJs Brogård har SJ’s Photo som far og det samme har Vang Hovedgårds opdræt, Fighter Vang, som også vandt mandag, men på Momarken.

Ole Johan Østre sad i sulkyen ved sejren i 1.12.6a/1640 m – præmie 20.000 NOK.

Det var også første sejr i 2024 – og nummer 13 i alt i 54 starter.

Tilbage på Bergen Travpark bemærker vi også sejr til den 3-årige It’s Only Magic – og så kunne man tro, at det var et Anders Pedersen-opdræt.

Men det er nu ikke, men It’s Only Magic har alligevel en dansk forbindelse, idet hendes moder er den danske hoppe, US Sport (Ens Snapshot) – opdrætter af Knud Erik Ravn i hans svenske selskab, Rivers.

It’s Only Magic (Maharajah) har startet fire gange og vundet tre sejre – senest i 1.17.9a/2100 m – og har foreløbig tjent 54.000 NOK.

I Sverige kunne Bjarke Haagensens opdræt, Itzy Bitzy Love (Standout) vinde på Vaggeryd med Julia Jacobsson i sulkyen i 1.15.6/2168 m – præmie 10.000 SEK.

Det var anden sejr i år i ni starter og Itzy Bitzy Love rundede 100.000 SEK i indtjening.

Og så til en tophest, der kunne have været dansk!

På Rättvik vandt amerikanskfødte Double Deceiver med ôrjan Kihlström mandag aften et 5-årsløb med 100.000 SEK i førstepræmie i 1.12.2a/2140 m.

Double Deceiver (Cantab Hall), der i Sarcy har samme mor som Hambletonianvinderen Tactical Approach, ejes/trænes af Stall Zet og Daniel Redén, der købte den i Harrisburg i 2022 for en halv million dollars!

Bo Westergaard var med i budgivningen til det sidste, men Réden fik altså det sidste bud.

Det var kun femte gang vallakken Double Deceiver startede for Redén – fire gang i fjor og så i aftes, og endnu er den ubesejret.

Og så til Ungarn.

Her kørte man forleden det 110. Magyar Ugetoderby – altså det ungarske Derby med en samlet præmiesum på 14 millioner – Forint – det er cirka 260.000 kroner – med halvdelen til vinderen.

Og vinderen blev favoritten, Enjoy med Imre Fazekas i 1.15.0a/2500 m foran Eternity Bar – begge heste er efter Maharajah!

I Tyskland er man i gang med nedtællingen til Derbyet, der køres om en god måned på Mariendorf-banen i Berlin.

På søndag køres den sidste store forprøve – Buddenbrock-Rennen i Berlin med en samlet præmiesum på 25.000 Euro.

9 heste kommer til start og vi bemærker, at Paul Hagoort, der ellers er vant til at tage godt for sig af retterne i det tyske Derby ikke har nogen starthest.

Favorit er hollandskejede Nortolanda (Bird Parker) med Michel Rothengatter.

Rothengatter har også en tophest i hoppeafdelingen, hvor den samlede præmiesum er på 12.500 Euro.

Det er Speedrise Lady S (Walner).

Her er Björn Spangenberg til start med Achy Breaky Heart (Orlando Vici).

Det tyske Derby køres med indledende afdelinger søndag den 4. august og finaler den 18. august – hoppeløbene om lørdagene.