TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Flot start for ny anpartsstald

af | 4. maj 2019 | Nyheder

3-årige Evita overraskede i fredagens debut i Odense – til stor glæde for de mange ejere.

Anpartsstalde er populære i dansk travsport og fredag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane var et nyt anpartsprojekt, Stald Evita Racing, for første gang på banen med den 3-årige hoppe Evita (Wishing Stone), der vandt det indledende 3-års løb for Morten Friis i tiden 1.19,3/2140 meter.

Foto: Gorm Johansen

-Der var lidt snak på generalforsamlingen for nylig, om Evita fortsat skulle være meldt i alting, når hun nu ikke havde startet endnu. Men den snak er forstummet nu, siger Team Evita Racings formand, Jesper Elbæk, som købte Evita på Opdrætterforeningens auktion i Aalborg i 2017 for 105.000 kr.

Wishing Stone-hoppen blev dermed auktionens dyreste hest, men Evita er trods alt også lillesøster til fine heste som Angelina (1.12,7a-478.000 kr) og Barolo (1.13,4a-474.000 kr).

-På forhånd havde jeg carte blanche fra en gruppen på 10-12 personer, som gerne ville være med i en hest, fortæller Jesper Elbæk.

-Jeg havde kryds ved fem-seks stykker i kataloget, og beså dem sammen med Morten Friis. Evita var favoritten.

-Efterfølgende tog det to dage at få udsolgt i projektet, som er på 25 anparter. Et par stykker har flere anparter, mens andre deler en, så vi er i alt 21 personer i anpartsstalden. Det er en god gruppe folk, som kommer fra hele landet. Der er både anpartshavere fra København, Slagelse, Sønderjylland, Nordjylland, Skive og Århus.

-Jeg købte faktisk en hest mere i Aalborg den dag. Et chancekøb, men vi har fået Empire Sisa i orden nu, og hun starter på Billund på torsdag. Hun følger Evita i træningen, så nu er spillerne advaret! smiler Jesper Elbæk.