TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Film, fodbold, foreninger og heste

af | Nyheder

Morten Arnesen forventer at kunne bruge sine erfaringer fra især Nordisk Film når han 1. oktober sætter sig i direktørstolen i Dansk Hestevæddeløb.

Modsat sin forgænger, Henrik Friis, har Morten Arnesen på forhånd intet kendskab til hverken trav- eller galopsporten, men den kommende øverste chef for Dansk Hestevæddeløb har til gengæld en bred erfaring fra underholdningsindustrien, som hestesporten trods alt også er en del af.

Morten Arnesen

-Jeg havde det på samme måde med fodbolden, da jeg for to år siden blev headhuntet til et job hos Randers F C, men ser det faktisk som en styrke, at jeg ikke er “farvet” af de ting, der er sket tidligere, siger Morten Arnesen, som siden februar 2018 har været ansat som kommerciel chef i Superliga-klubben Randers F C og inden da var 18 år i Nordisk Film i forskellige stillinger, bl.a. som biografdirektør.

-Jeg tror egentlig godt, at man kan drage nogle paralleller mellem hestesporten og Nordisk Film, som også har været igennem en større “rejse” hvor man fra starten kæmpede mod alle odds i en verden, der er blevet mere og mere digitaliseret. Hestesporten har også haft sine udfordringer og har det stadig, og jeg tror, at jeg i mit kommende job kan gøre brug af nogle af de erfaringer, jeg har gjort mig gennem årene – både fra film- og fodboldverdenen.

Drengedrømmen
44-årige Morten Arnesen, som stammer fra Århus, startede i Nordisk Film i 1999 og var i en periode ansat i Palads Biograferne i København, inden han i 2003 fik muligheden for at få sin “egen” biograf.

-Det var jo lidt af en drengedrøm at få min egen biograf og det gjorde jeg så, da Nordisk Film i 2003 købte den gamle biograf i Randers, for at intensivere processen og vi fik bygget en helt ny biograf som stod færdig i 2009. Jeg kom også til at stå i spidsen for byggeriet – det var meget lærerigt, fortæller Morten Arnesen.

-I de år jeg har været i Nordisk Film er man gået fra analog til digitalt og det har været en spændende rejse at være med på. Jeg var rigtig glad for at være i filmbranchen, men da de så en efterårsdag i 2017 kom og “bankede på” fra Randers FC tænkte jeg alligevel, at det måske var et passende tidspunkt at søge nye græsgange, da man ville oprette en ny stilling og sætte fokus udvikling og synergier.

-Desværre fik Randers FC i sommeren 2018 et tocifret millionunderskud og der var ikke tid til en langsigtet økonomisk prioritering fra ledelsens side, så allerede efter 14 måneder blev jeg sagt op og min stilling nedlagt. Jeg er dog stadig hos Randers FC til udgangen af september.

Lang proces
Morten Arnesen blev præsenteret som ny direktør for Dansk Hestevæddeløb i sidste uge, men det er efterhånden flere måneder siden, han første gang fik en henvendelse fra rekrutteringsfirmaet Hansen Toft, som har haft opgaven med at finde en afløser for Henrik Friis.

-Grundet min situation i Randers FC var jeg i forvejen i kontakt med Hansen Toft, som forelagde mig nogle muligheder og det, der ret hurtigt tændte mig vedr. Dansk Hestevæddeløb er, at jeg her kan blande mine erfaringer fra de verdener, jeg har været i berøring med, siger Morten Arnesen.

-Mit kendskab til hestesporten begrænser sig til et par enkelte besøg på Jydsk Væddeløbsbane sammen med nogle venner, som af og til tager ud på væddeløbsbanen. Efterfølgende har jeg også været ude og se banerne i Odense og Aalborg, men de øvrige baner har jeg endnu til gode at opleve.

Årets Randersborger
Udover sine ansættelser i Nordisk Film og Randers FC har Morten Arnesen også lagt et stort frivilligt arbejde i forskellige foreninger og som formand for Randers City Forening, der omfatter ca. 160 medlemmer indenfor detailhandel, service og liberale erhverv, og de erfaringer han har gjort sig her, kan givet vis også bruges i hans kommende arbejde.

-I Randers City Forening har det bl.a. handlet om at få dem (medlemmerne, red.) til at finde et fælles fodslag, hvor det overordnede mål er at gøre Randers til en endnu mere interessant by, og det synes jeg i al beskedenhed er gået meget godt, siger Morten Arnesen.

-Randers City Forening er en nonprofit-forening, hvor indtægterne fra medlemmerne går til bl.a. forskellige aktiviteter i byen og har ansvaret for byens julebelysning og. Vi har bl.a. haft en idé om at gøre Randers til “Lysets by” og i den forbindelse anskaffede vi i 2016 en 6½ meter høj lysende hest som et symbol på “Lysets By”. Hesten står i dag på Brotoften i Randers, der er en af Danmarks mest befærdede broer.

Lyshesten på Brotoften

-Vi har også stiftet Forum Randers, som er en sammenslutning af bl.a. Randers City, erhverv Randers, Handelsrådet og Visit Randers, hvor vi inspireret af Odenses Harry Potter-festival har lavet “En by i galaksen” med fokus på sciencefiction og Star Wars. Herunder kan det bl.a. nævnes, at Randers Bibliotek i dag har Danmarks største Star Wars-samling, fortæller Morten Arnesen, der i 2016 blev kåret som “Årets Randersborger” for sit arbejde for byen.

Fællesnævner
Samarbejde er et af nøgleordene for Morten Arnesen, som får kontor på Sletvej i Århus, hvor Dansk Hestevæddeløbs Sportsafdeling også holder til, og han glæder sig meget til at stifte nærmere bekendtskab med sin nye kollegaer og samarbejdspartnere.

-Jeg kan godt lide at arbejde med passionerede mennesker, der brænder for det de beskæftiger sig med, og hvad enten det handler om biografer, detailhandel, fodbold eller hestesport, ønsker alle jo bare det bedste for deres fælles passion. Det er trods alt det samme “hus” man færdes i og for mig handler det om, hvordan man får de forskellige fraktioner/foreninger til at arbejde sammen eller sagt på anden måde: At finde én fællesnævner, som vi allesammen skal arbejde hen imod, siger Morten Arnesen.

-For mig at se er hestesporten en meget passioneret verden, og jeg tror der er et meget stort, uudnyttet potentiale, så jeg glæder mig meget til at lære det hele nærmere at kende.

Langsigtede visioner
Morten Arnesen starter som tidligere nævnt mere eller mindre fra “scratch” og er efter eget udsagn i gang med en meget høj indlæringskurve, men han ser ikke kun som en udfordring, at han ikke forhånd har et dybdegående kendskab til hestesporten.

-Jeg ønsker ikke at love folk forandringer i morgen, men er glad for, det heller ikke er det man forventer. Dansk Hestevæddeløbs bestyrelse ved godt, at det er et forholdsvis langsigtet projekt, vi er i gang med, siger Morten Arnesen.

-Jeg har haft nogle møder med bestyrelsesformand Keld Gregersen og jeg ser det som en stor styrke, at hestesporten har fået en formand, der er vant til at samarbejde på mange fronter. Det er vigtigt med nogle folk med noget drive og nogle visioner, som ved, hvor man vil hen, men også ved, at det ikke sker over night.

-Det handler om at udnytte de synergier, der er mellem de forskellige instanser og kulturer, og få samlet de kræfter og resourcer, som hestesporten har. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen; der er så mange gode ting i hestesporten, vi skal samle prioriteringerne og fokusset.