TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Efter Grand Circle-prøverne i Skive.

af | 19. jun 2024 | Nyheder

Kungfufighting er fortsat årgangens ubestridte stjerne og selv om Koningin kun kom til finale på en fjerdeplads, er hun i top hos hopperne.

Kunfufighting med Jan Dahlgaard. Foto Kjeld Mikkelsen

Prøverne til Grand Circle-finalerne i Skive tirsdag eftermiddag bød ikke på de store overraskelser.

Det viser en V65-gevinst på 6 rigtige på 383 kroner for 6 rigtige og ingen gevinst for 5 rigtige, samt en V4-gevinst på 38 kroner.

Og så var der alligevel en overraskelse – men af negativ art.

I 2. løb var Kesse Tårs (Donato Hanover) med Knud Mønster storfavorit til 17:10, men den løb ud i galop ind i første sving – og så var den ude af legen.

Kesse Tårs er med en indtjening på 183.500 kroner en af årgangens mest vindende heste og var den næsthøjest placerede hingst/vallak i Pointberegningen.

Efter de gamle regler med wild cards, så havde Kesse Tårs fået plads i feltet til Grand Circle 3 års Championatet den 5. juli.

Efter de nye regler er den ude!

Koningin, der er i top på Pointberegningen hos hopperne, galoperede stort fra start – ja, den satte vel 60-70 meter til, og havde de gamle regler fortsat været gældende så havde Michael Lønborg nok kært i stald med Great Challenger-datteren.

Nu kørte han hende op til feltet og Koningin besatte en fjerdeplads i 1.17.2 – en stærk præstation, der gav hendes plads i Hoppe Championatet.

Med baggrund i disse to eksempler kan det så diskuteres, om de nye regler er de rigtige.

Det mener jeg så klart de er!

Prøverne til Grand Circle Championaterne afvikles jo udelukkende for at bringe antallet af tilmeldte heste ned på 12, så når man melder til en Prøve så har man in princippet anmeldt til finalen.

Og derfor er det rimeligt, at kun resultaterne i Prøverne giver adgang til finalerne.

Kungfufighting blev dagens hurtigste vinder med 1.14.8a/2060 m.

Igen fik Peter Rudbecks herlige Nuncio-søn et udvendigt løb, og alligevel var den klart stærkest til slut.

Men overraskelsen Kingston Flamingo (Ens Snapshot) med Birger Jørgensen bed godt fra sig.

Ja, der var et tidspunkt i opløbssvinget, hvor jeg var ved at tro at Torben Hougårds hest kunne holde hele vejen til mål!

Kungfufighting var dog stærkest og vandt sikkert uden Dahlgaard bad den om at gå for fuldt, men Kingston Flamingo var bestemt en positiv overraskelse, der her trådte ind i årgangens top.

Udvendige Kermit besejrer Kalle May. Foto Kjeld Mikkelsen

Garfields lillebroder, Jeppe Juel-trænede Kermit – i øvrigt også kørt af Birger Jørgensen – gjorde det også sammen med Kim Pedersen-trænede Kalle May med Kasper K. Andersen.

Kermit (Varenne), der startede for femte gang i karrieren, henviste sikkert Kalle May (Great Challenger) til andenpladsen og sejrede i 1.14.9a/2060 m – samme tid fik Kalle May.

Det var i denne afdeling Kesse Tårs svigtede.

Karat CN med Michael Lønborg. Foto Kjeld Mikkelsen

Birger Jørgensen var også med i opløbskampen i den tredje åbne prøve. Her kørte han Henrik Thomsen-trænede Kazio (Muscle Massive), som var favorit.

Parret blev fra start hårdt angrebet af Karat CN (Express Bourbon) med Michael Lønborg – der blev lagt ud i 1.10-fart, indtil Lønborg opgav og trak ned i ryg.

I opløbet kom Karat CN i open stretch i angreb, mens det så ud som om Kazio en overgang så ud som om den troede det var slut.

Karat CN gik forbi til sejr i 1.16.2 foran Kazio i 1.16.5.

Kaley DC med Michael Lønborg. Foto Kjeld MIkkelsen

Forinden havde Michael Lønborg vundet en hoppe-prøve med Morten Melins Kaley DC (Wishing Stone) i 1.16.5.

Knod Your Shadow med Birger Jørgensen. Foto Kjeld Mikkelsen

1/10 hurtigere løb Morten Juul-trænede Know Your Shadow (Cantab Hall) med Birger Jørgensen, da de vandt i 1.16.4 – det var i løbet med Koningin, mens Keep Cool Cash (Vivid Wise As) med Nicklas Korfitsen kunne vinde den tredje prøve sikkert i 1.17.4.

Resultaterne i prøverne giver nu hesteejere, trænere og kuske noget at fundere over inden der skal skrives til start, for der skal findes nye kuske til flere af finale-deltagerne.

Keep Cool Cash med Nicklas Korfitsen. Foto Kjeld Mikkelsen

Birger Jørgensen kvalificerede således tre heste til Grand Circle 3 års Championatet: Kermit, Kazio og Kingston Flamingo samt tre heste til 3 års Hoppe Championatet: Kiwi Shadow, Karoline Gardenia og Know Your Shadow.

Nicklas Korfitsen gjorde det samme!

3 års Grand Circle: Knud, Keystone og Kill Bill

3 års Hoppe Grand Circle: Karla Vang, Keep Cool Cash og Karisma.

Michael Lønborg kvalificerede såvel Kaley DC som Koningin til Hoppe Championat.

Der er startmelding mandag den 1. juli.