TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Det er lidt specielt

af | 24. apr 2019 | Nyheder

På lørdag, hvor Åby Travets afvikler årets første store internationale løbsdag, har den danskejede følhoppe Jobie Ana ikke færre end tre afkom til start!

Der er store penge på spil i løbene på lørdag på Åby Travet,

Ikke blot i hovedløbet, Olympiatravet, hvor førstepræmien er på 1.5 millioner kroner, men også i rammeprogrammet, hvor der ikke findes et løb, der har mindre end 100.000 kroner i førstepræmie!

Jobie Ana i 2018 med sit hingtstføl efter Great Challenger

Derfor er det ret bemærkelsesværdig, at den danskejede følhoppe, Jobie Ana, der ejes af brødrene Anton og Mikael Korfitsen har tre afkom til start på dagen – og én af dem har endda topchance.

Det er Henrik Thomsen-trænede Erling (Great Challenger) med Jörgen Sjunnesson, der er til start i 12. løb, der er et udtagelsesløb i Breeders Course-serien.

I baneprogrammet er Erling tippet som vinder.

Derimod har Erlings ældre søskende, Callmeawinner (Great Challenger), der starter i 3. løb med Thomas Uhrberg og Raggamuffin i montéløbet, 4. løb med Anna Erixon, mindre chancer.

Jobie Ana (Jobie Tempest), der nu er 17 år, indledte sin avlskarriere på Menhammar Stutteri, hvor Raggamuffin (Varenne) 1.12.1 – 1.381.061 SEK er født og opdrættet.

I 2011 blev Jobie Ana solgt til Korfitsen-familien, hos hvem hun hidtil har fået fem afkom med Callmeawinner som den mest vindende med 492.062 SEK efterfulgt af Børge (Pine Chip) 1.11.3 – 403.746 SEK.

Det største talent er dog utvivlsomt 3-årige Erling, der i fjor satte verdensrekord med 1.14.6a/2000 m og som nyligt sejrede på Jägersro 1.14.9/2160 m volte. Erling har foreløbig tjent 179.573 SEK.

Udover Korfitsen-familien er der en anden fællesnævner for Jobie Anas afkom, og det er den svenske B-træner Lars Järpedal, der har såvel Raggamuffin som Callmeawinner og Børge i sin stald.