TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Derbyvinderens oppasser: Mit svendestykke

af | Nyheder

27-årige Peter Pedersen oplevede i går sit hidtil største øjeblik inden for travsporten, da Extreme gik først over stregen i J Jensen Dansk Trav Derby 2020, men han fortryder ikke, at han for to måneder siden valgte at gå tilbage på skolebænken for at fuldføre sin uddannelse.

Udadtil ligner Peter Pedersen ikke en mand med “store armbevægelser” – men der var næppe nogen, som kunne være i tvivl om den glæde og stolthed, der lyste ud af den unge staldmand efter Extremes flotte Derbysejr.

Peter Pedersen (rød bluse) forrest i billedet efter Extremes Derbysejr. Foto: Burt Seeger

-Det kan nærmest ikke beskrives, indleder Peter.

-Jeg lyder måske ikke så glad, men det her betyder meget mere for mig end det ser ud til. Man bruger jo rigtig meget tid på hestene, som betyder så meget for mig, og så bliver det hele udløst på de fire-fem minutter Derbyet varer, hvor det hele bare lykkedes.

Peter Pedersen har været ansat omkring fire år hos Steen Juul og har tidligere haft mange fantastiske oplevelser med Bandit Brick, der var blandt hans 11 pasheste, inden Stald Pimax’s sejrshest rejste til Frankrig – men han erkender, at Derbysejren med Extreme overstiger alt andet han tidligere har oplevet inden for travsporten.

-Man kan vel godt sige, at Extreme er mit svendestykke. Jeg gav ham i sin tid seletøj på for første gang, har gået i liner med ham og sat ham i vogn for første gang, så det er klart, det er en hest, der betyder noget meget specielt for mig.

-Det er selvfølgelig Steen, som lægger dagsplanen og det overordnede program for alle hestene, og han følger meget med i hvordan de går og spørger ind til hver enkelt hest, men man bruger jo rigtig meget tid på hver enkelt hest.

-Når de er nede og gå hurtigt på Skovbo, er det dem, der er dér, som kører Extreme, men hvis jeg har mulighed for at tage med, kører jeg ham også indimellem – og hjemme på gården er det som regel altid mig, der kører ham i træning.

En glad dreng
Peter Pedersen beskriver årets Derbyvinder som “en kanon glad dreng til daglig med monster meget energi” – og var ikke overrasket over Extremes flotte afslutning, selvom mange sikkert havde ventet at Steen Juul ville forsøge at køre Derbysejren hjem fra spids.

-Jeg ved, at han gør hvad han kan hver gang, men som Steen sagde flere gange op til Derbyet, var 3.000 meter et lille spørsgmålstegn for Extreme, selvom han vandt Derbyprøven på 2.500 meter, siger Peter.

SÅDAN! Peter Pedersen jubler efter Extremes sejr i Jydsk 4-årings Grand Prix. Foto: Kjeld Mikkelsen

-Jeg ser ham heller ikke som en desideret stayerhest, men tror egentlig at hans favoritdistance er enten 2000 meter eller 1600 meter. Han er i hvert fald knaldhamrende hurtig fra start og jeg tror egentlig ikke, at Steen nogensinde har kørt helt igennem med ham fra start.

-Det er svært at sige hvor langt Extreme rækker på længere sigt, men han er en meget flegmatisk type med et meget højt topniveau. En komplet traver, der har hele pakken og kan skifte gear i en allerh……. fart – det så vi også på Halmstad i sæsondebuten.

Usikker fremtid
Det er efterhånden to måneder siden, Peter Pedersen stoppede som fuldtidsansat staldmand hos Steen Juul, men han er stadig tilknyttet Team Juul – nu kun som frivillig oppasser for Extreme.

-Og det fortsætter jeg med så længe det kan passe sammen med min uddannelse og arbejde, siger Peter, som er gået i gang med en uddannelse som salgsassistent.

-Jeg er færdig om to år og så må vi se hvad der sker, men jeg kan godt li’ at være i butik og snakke med kunder, så det er det jeg drømmer om at jeg skal lave fremadrettet.

-Jeg har ikke fortrudt, at jeg stoppede som staldmand på fuldtid; jeg følger jo også stadig rigtig meget med, er stadig med til løb engang imellem og snakker med folk rundt omkring, så det er egentlig ikke fordi jeg ser færre løb af den grund.

-Jeg har jo også været monsterglad for det og elsker at arbejde med heste, men ved samtidig hvor travsporten er på vej hen, og det er måske ikke den mest lyse fremtid, ligesom økonomien heller ikke er den bedste, siger Peter, der startede sin karriere inden for travsporten som frivillig medhjælper hos Gitte Madsen og siden var tre år hos Christian Lindhardt, inden sidstnævnte rejste til Tyskland.

-Jeg kan jo ikke ha’ jockeylicens når jeg ikke længere er fastansat, men det kan da godt være, at jeg på et tidspunkt får amatørlicens hvis jeg anskaffer mig min egen hest.