Den nordamerikanske Grand Circuit-sæson skudt i gang

Med fire løb i hoppeserien Blue Chip Matchmaker som kørtes i nat på Yonkers Raceway i New York påbegyndtes den nordamerikanske storløbssæson.

Fra travsynsvinkel var de fire løb ret uinteressante, idet de alle var forbeholdt pasgængere.

Men de markerer alligevel, at der er ved at ske noget på storløbsfronten.

For eksempel var der også premiere for et scenario, vi kommer til at opleve mange gange i år, nemlig at visse kuske kører på både The Meadowlands og Yonkers samme aften.

I går var der fire af topkuskene fra The Meadowlands, som kørte på begge baner.

Andrew McCarthy, som gjorde comeback i løbssulkyen efter sin tre måneder lange udelukkelse, begyndte på Yonkers og kørte derefter over George Washington Bridge til The Meadowlands, hvor han kørte i programmets fire sidste løb.

Dexter Dunn gjorde de modsatte.

Han deltog i de fire første løb på The Big M for derefter at fortsætte på Yonkers.

”Værst” var dog Yannick Gingras og Todd McCarthy, som begge deltog i de fire første Meadowlands-løb, kørte over til Yonkers for at deltage i et af Matchmaker-løbene (aftenens 7. løb) for derefter at vende tilbage til Meadowlands og de fire sidste løb.

Tim Tetrick og Scott Zeron valgte at koncentrere sig udelukkende på Yonkers.

Todd McCarthy var den eneste kusk, som vandt løb på begge baner.

Ud over Matchmaker-løbet, som i øvrigt var doteret med 40.000 $, vandt han et af de fire travløb, som The Meadowlands tilbød.

Det skete med den 5-årige vallak Saylor (ja, den staves sådan).

Chapter Seven-sønnen førte hele løbet og holdt med det mindst mulige 25:10-favoritten Vic’s Winner (7-årig vallak efter Credit Winner), som Andy Miller kørte. Saylor var næstfavorit til 35:10 og vandt på tiden 1:10.3a/1609 meter.

Saylor (indvendigt) vinder knebent. Foto: Lisa Photo.

Nattens suverænt hurtigste travertid præsterede den 7-årige Explosive Matter-vallak Scirocco Bob, da den for Corey Callahan var helt overlegen i 1:09.5a, to tiendedele fra årets hidtil hurtigste tid.

Det var Callahans 19. Meadowlandssejr for året, og han holder sin tredjeplads i tabellen.

Todd McCarthy nåede med sin 16. årssejr op på fjerdepladsen.

Scirocco Bob er knusende overlegen for Corey Callahan. Foto: Lisa Photo.

Kun en kusk vandt mere end et løb på The Big M, og det var Joe Bongiorno som tog en double i to pasgængerløb.

Han er dermed oppe på 33 sejre og tog et lille skridt nærmere den Yannick Gingras, som med en enkelt dagssejr nu noterer sig for 52 sejre.

Vi har før omtalt Alek Chartrands flotte resultater med et lille materiale.

Nu vandt han igen med traveren Halliama (6-årig vallak efter Conway Hall), som tog en kneben sejr i tiden 1:11.8a.

Det var Chartrands femte Meadowlands-sejr i år, hvilket faktisk placerer ham på 11. pladsen i ligaen.

Halliama vandt påny for Alek Chartrand. Foto: Lisa Photo.

Det fjerde og sidste travløb vandtes af den 9-årige australskfødte vallak Deltasun, som er af en ren ”down under-afstamning”, idet den er efter hingsten Tenotrump af Elsu-datteren Deltasu.

Elsu var for snart 20 år siden en af New Zealands bedste pasgængere.

Deltasun var 26:10-favorit og førte fra start til mål til sejr i tiden 1:10.6a.

I sulkyen bag Deltasun sad unge Braxten Boyd, som energisk forsøger at arbejde sig ind i The Meadowlands’ faste kuskekollektiv, og noget tyder på, at han vil lykkes med det.

Sejren i nat var hans tredje Big M-sejr i år.

Deltasun og Braxten Boyd. Foto: Lisa Photo.

Udover de fire 40.000 $ Matchmaker-løb kørtes der blandt andet også tre løb for travere på Yonkers. Samtlige vandtes af topkusken Jordan Stratton.

I det højst doterede (30.000 $) førte han den 7-årige Cantab Hall-vallak Mississippi Storm til favoritsejr efter føring fra start til mål.

Med Hockey Hanover (7-årig vallak efter Explosive Matter) kom han lige til slut og tog en målfotosejr. Med den 7-årige Donato Hanover-datter Hey Livvy var han favorit og kom tidligt til fronten. Hoppen var derefter overlegen og vandt med knapt 8 længder.

Jordan Stratton var i øvrigt totalt dominerende på Yonkers i nat, idet han vandt ikke mindre end fem af de 12 løb.