TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Dansk stortalent i Sverige

af | 17. apr 2019 | Nyheder

Victor Rosleff har fået stor succes i Sverige og tirsdag på Jägersro vandt han for anden gang i karrieren to sejre på samme dag.

Fem sejre i 27 starter – svarende til en sejrsprocent på 19.

Det er årets foreløbig resultat for 21-årige Victor Rosleff, som siden 1. februar 2018 har været ansat hos Peter Untersteiner – så man forstår udmærket at den svenske stortræner er godt tilfreds med sin danske jockey.

Victor Rosleff på æresrunde med Zima Axe. Foto: Jägersro

-Det er et fantastisk sted at være med dejlige mennesker, og Peter er helt unik som arbejdsgiver, siger Victor Rosleff.

-Han tager meget vare på os ansatte og gør alt for at vi har godt. Vi er i løbende dialog med hvordan vi skal træne hestene, og da han ikke har nogen desideret førstemand, får man rimelig meget ansvar.

Født ind i travsporten
Som søn af Lunden-amatørtræneren Birgitte Rosleff er Victor Rosleff født ind i travsporten.

-Walther Kaiser-Hansen var min “papmorfar”. Han boede sammen med min Mormor og da hun døde, adopterede Walther min Mor, som altid har haft med heste at gøre – og det har jeg så også, fortæller Victor Rosleff.

-Modsat mange af mine jævnaldrende har jeg aldrig kørt ponyløb, men jeg begyndte tidligt at komme i stalden hos Axel Jacobsen hver weekend, hvor jeg bl.a. hjalp til med at køre hurtigt. Han er en fantastisk læremester og har lært mig meget af det, jeg kan i dag.

-I sommerferien forrige år var jeg en måned oppe hos Peter Untersteiner og han spurgte mig, om, jeg havde lyst til at komme derop igen som fuldtidsansat når jeg var færdig med handelsskolen. Det ville jeg gerne og jeg er virkelig faldet godt til her.

-Jeg har syv pasheste i stalden på Halmstad og arbejder bl.a. sammen med Henriette Larsen; det er er sjovt og hyggeligt at arbejde sammen med en anden dansker. Derudover er Søren Boel også hos Untersteiner i unghestestalden, så vi ser ikke hinanden hver dag.

Coming man
Victor Rosleff må afgjort betegnes som en af travsportens “coming men” og Peter Untersteiners Halmstad-kollega, amerikanske Jerry Riordan er en af dem, der har fået øje på den unge danskers evner i en sulky.

-Jerry Riordan vil gerne ha’ unge mennesker frem i travsporten og på et tidspunkt sidste efterår satte han mig på Usual Kronos (Donato Hanover), som jeg vandt med, siger Victor Rosleff.

-Det var meningen, at jeg også skulle ha’ kørt den i næste start, men jeg brækkede uheldig håndleddet og var forhindret.

-Så gik der nogle måneder og så satte Jerry Riordan mig igen på en hest, Zima Axe (Love You), som jeg også vandt – endda to løb i træk, så jeg vandt faktisk med de tre første heste jeg kørte for ham!

Stiger i graderne
Victor Rosleff har i alt vundet seks løb med heste fra Jerry Riordans stald, og stiger stille og roligt i graderne.

Victor Rosleff vinder med Betting King. Foto: Jägersro

-Det var et par gode heste jeg fik at køre med i går. Betting King (Ready Cash) havde ikke gået fejlfri i sine første 12 starter, men det lykkedes mig at få ham fejlfrit rundt – det var meget sjovt, smiler Victor Rosleff, som endnu ikke har kørt V75-løb i Sverige.

-Jeg har kørt to V75-løb i Danmark, men i Sverige skal man ha’ kørt 100 løb for at være med i V75-løbene, så der går lidt tid endnu, men jeg er meget taknemmelig for alle de chancer jeg får. Uanset om det er gode eller mindre gode heste, så lærer man noget hele tiden.