TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Crown blev kronet i Sprintermästaren

af | 4. jul 2024 | Nyheder

Amerikanskfødte Crown med Erik Adielsson vandt sin første sejr i Sverige efter en stærk præstation i finalen i Sprintermästaren på Halmstad.

Crown vinder foran Stens Rubin og Kuiper

Opløbet i Sprintermästaren på Halmstad blev næsten lige så spændende som opløbet var det i søndags i Jydsk 4-årings Grand Prix.

Men også kun næsten.

Mens flere heste på skift havde sejrschance i Aarhus, så var det på Halmstad en duo, der gjorde op om sejr – men som begge var ved at blive snydt af en hurtigt afsluttede Stens Rubin.

Det blev en tapper Crown (Chapter Seven) med Erik Adielsson, trænet af Daniel Redén, der nåede målstregen først foran stærkt kommende Stens Rubin med Johan Untersteiner – begge i 1.10.3, mens Kuiper med Daniel Wäjersten, der fik et hårdt løb i dødens, besatte tredjepladsen i 1.10.4.

Crown, der kostede 250.000 dollars som åring, ejes af SRF Stable, og var som unghest i træning hos Marcus Melander i USA.

Her startede den som 2- og 3-åring i alt 20 gange, vandt 5 sejre, og tjente 337.204 dollars – bedste notering 1.09.3.

Crown kom til Sverige kort før årsskiftet til 2024 og fik sin sæsondebut i april med en andenplads.

Det var også på en andenplads, den kvalificerede sig til aftenens finale med Ôrjan Kihlström i sulkyen.

Kihlström kvalificerede også Holcombe Zet og Herakles Zet – han holdt sig til Holcombe Zet i finalen – Erik Adielsson fik turen bag Crown, mens Daniel Redén selv tog Herakles Zet.

Med dagens præmiehøst på i alt 1.250.000 SEK har Crown nu tjent 5.104.144 SEK.

Men Crown havde nok fået besvær med Stens Rubin, hvis den havde haft et bedre startspor,

Nu var Stens Rubin sådan set heldig med at komme til finale, for den kvalificerede sig ikke umiddelbart ved at blive blandt de tre første i forsøget.

Stens Rubin var nummer fire, men den højst placerede i seedningen – og det gav den startplads og senere en andenplads til 600.000 SEK.