TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Anders P’s største sejr

af | Nyheder

Aalborgtræneren Anders Pedersen oplever i år sin hidtil bedste sæson nogensinde. Hans stald har indkørt mere end 1.3 millioner kroner, hvad der er mere end dobbelt så meget som hans tidligere bedste år. Og søndag eftermiddag vandt Anders Pedersen sin hidtil største sejr som travkusk, da han førte Trine Hellebjerg til sikker sejr i Grand Circle Hoppe Championatet på Skive Trav.

Anders Pedersen havde god grund til at have det store smil fremme i dag.

Anders Pedersen havde god grund til at have det store smil fremme i dag.

Med blot otte startheste på træningslisten er årets resultater for Stald Anders Pedersen noget, der må aftvinge respekt.

30 staldsejre og mere end 1.3 millioner i indkørte præmier – og året er ikke slut endnu.

For Anders Pedersen blev søndagens løb i Skive en dag på godt og ondt.

Først svigtede han som storfavorit med Magiccarpetride, men siden kom triumfen med Trine Hellebjerg i 4. års Hoppe Championat med en førstepræmie på 157.500 kroner.

– Min hidtil største sejr som kusk, sagde Anders Pedersen efter sejren.

Med sejren trådte Trine Helleberg for alvor ind i toppen af vore 4-års hopper – og egentlig ikke overraskende.

Den 25. april havde vi et interview med Anders Pedersen her på travservice omkring netop Trine Hellebjerg, og dengang sagde Anders P. bl.a.

Trine Hellebjerg er en hest, der lyser langt væk af talent, men som de fleste afkom efter Trophy Catch kan hun ikke rigtig holde sammen på det, selv om hun tidligt viste stor fart.

Og hvis man ser på resultaterne frem til i dag, så har Trine Hellebjerg da også været lidt af en ”vinde eller forsvinde” hest, uden man dog kan sige, at hoppen har galoperet sig væk.

Starten i dag var hendes 12. i år – det er blevet til 5 sejre og to tredjepladser.

– Hun har temperament, og hun har alt det vat, der kan være i ørerne samt en ørehætte på. Jeg overvejede at sætte et andet hovedlag på i dag, men lod det blive ved det sædvanlige, sagde Anders Pedersen.

Fra start fløj Theodora Garbo med Jeppe Juel til spids fra spor syv, men blev snart afløst af Tut AP med Rene Kjær fra spor otte.

Anders Pedersen tog Trine Hellebjerg roligt fra start, men efter Tut AP havde fået spids sendt han sin hest frem.

– Tut AP var jo ikke en af de mest betroede i feltet, og jeg ville ikke blive siddende ude i dødens, sagde Anders Pedersen.

Fremme i spids bestemte Anders Pedersen nu løbets gang. Han holdt et godt og jævnt tempo – 1.15.8/1000 m.

Tricky Østervang med Birger Jørgensen var havnet i dødens, da Anders Pedersen kørte frem til spids, og sad med favoritten Tua Vang med Steen Juul i ryg.

I opløbssvinget havde Tricky Østervang udspillet sin rolle, og nu meldte Tua Vang sig som udfordrer.

Trine Hellebjerg . arkiv

Trine Hellebjerg . arkiv

Men den kom aldrig i clinch med Trine Hellebjerg, der sejrede sikkert i 1.15.7 foran Tua Vang i 1.15.8, mens Tut AP besatte tredjepladsen i 1.16.2.

Tricky Østervang sluttede på sjettepladsen i 1.16.7.

Trine Hellebjerg blev således første storløbsvinder efter Trophy Catch, der har haft en forrygende sæson.

Hendes moder, Jet Hellebjerg var meget talentfuld som unghest, og vandt Kriterium Hoppeprøven let og var næstfavorit i Hoppe Kriterium.

– Under opvarmningen blev hun imidlertid alt for stresset, da en kusk slog på sit hjul, og hun blev ikke noget i Hoppe Kriteriet, og blev faktisk aldrig nogensinde den samme hest, som hun var indenløbet, fortæller Anders Pedersen.

Jet Helleberg havde Ride the Wave som fader, og det var nok her hendes temperament stammede fra.

I avlen har Jet Helleberg bragt Rex Hellebjerg (Rydens Ulano), der ikke har startet siden maj måned – den har rekord 1.13.7 og tjent 102.234 kroner.

Efter Trine Hellebjerg følger Victory Hellebjerg (Juliano Star) samt Akva Hellebjerg (Buvetier d’Aunou), der begge er i træning hos Anders Pedersen.

Desuden har Jet Hellebjerg en B-hoppe – også efter Buvetier d’Aunou.

Hellebjerg-hestene er i dag opdrættet af Hans Hartmann, der viderefører faderen Kristian Hartmanns hoppestamme fra Fatima H født i 1979.