TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Amulet uden sko, hvis….

af | 18. aug 2016 | Nyheder

Amulet var kæmpefavorit i prøven, men overraskede ved ikke at kunne svare spidsen fra indersporet. Forklaringen var iflg. kusken Birger Jørgensen, at hun blev for gal op til bilen til at han kunne køre med hende. Peter Rasmussen træner hoppen, der har vist enorm kapacitet tidligere.

Amulet vinder sin derbyprøve - Foto Martin Timm Holmstav

Amulet vinder sin derbyprøve – Foto Martin Timm Holmstav

Hvad gik galt inden starten på prøven?

– Ja, vi havde jo regnet med, at hun ville spidse fra nr. 1 for det har hun gjort de andre gange hun har haft det, men startvognen på Lunden kører ekstremt langsomt – sikkert den langsommeste i hele Europa så hun blev fanget lidt op bag vingen og blev simpelthen for hidsig.

– Da hun ramte lige bane og bilen begyndte at accellerere blev hun lidt for stiv i det og Birger turde ikke fire af så det blev kørt på sikkerhed. Heldigvis løste Birger selv resten og kom til spidsen, indleder Peter Rasmussen.

Du vælger spor som nr. tre – hvad kan man bruge det til?

– Jeg vil ikke lægge mig fast på noget før jeg ved hvad de andre har valgt. Om vi tager nr. 1 eller ej ved jeg ikke rigtig, men jeg har en klar fornemmelse af, at hun er roligere denne gang bag bilen. Sidst havde hun ikke starett i seks uger op til prøven og der er normalt ingen problemer med hende.

– Jeg skal også have en snak med Birger om det før vi bestemmer os.

Bliver der ændringer op til start – træning eller forspænding?

– Overhovedet ikke træningsmæssigt – det bliver bare stille og roligt. Vi ved formen er der og jeg forventer at hun er gået reelt frem med det løb i kroppen. Det kan evt. blive uden sko, hvis bane og vejr tillader det og det bliver første gang.

– Jeg ser det som en fordel for hende for hun kommer af og til på knæene og det gør hende mere fri uden sko.

Du har tidligere vundet derby med Atom Tess – anderledes nu eller?

– Det er meget anderledes. Atom Tess var jo en hest, der ikke kunne tabe lidt ligesom Winston Sisa sidste år og der var et maksimalt pres både fra presse og omgivelser på mig. Faktisk det største overhovedet når man lige undtager mine børns fødsler.

– Denne gang er det noget roligere og ikke det helt vilde pres på os.

– Men nu er vi igennem “nåleøjet” og vi er i Hoppederbyet med en god udgangsposition. Alt kan ske nu og der er vel en lille håndfuld der kan vinde dette løb, slutter Peter Rasmussen.