Aflivning eller slagtning? Der er de to muligheder, og selv om det har været fremme, at der ikke længere kan slagtes heste i Danmark, så foregår det fortsat i ulige uger.
Det er jo næsten uundgåeligt, at der skal træffes en beslutning om aflivning af en hest mellem år og dag.
Beslutningen skal måske tages efter et uheld, på grund af sygdom, ophør med heste etc.
På et slagteri på Mors slagter man i alle ulige uger heste, og cirka 60% af de heste, der slagtes, er travheste.
Det fortæller hesteslagter Knud Aage Lindberg i Kjellerup.

Han kendes af de fleste og står for en omhyggelig behandling af hestene, når de afhentes i stalden og bringes til slagteriet.
-Tidligere blev hestene bragt til et slagteri ved Haarby på Fyn, men efter man her har fået en ny dyrlæge, så modtager man ikke længere heste, fortæller Knud Aage Lindberg.
-I stedet har jeg indgået aftale med slagteriet på Mors, der i øvrigt også tilbyder bedre forhold for hestene, siger Knud Aage Lindberg videre.
-På Haarby blev hestene bundet ved en pæl og derefter ført til slagtning. Det er helt anderledes på Mors, hvor der er meget mere fokus på dyrevelfærd.
-Her kommer hestene i en boks, hvor der er vandkop, og når de skal slagtes, føres de over en gang og ind i et slagtelokale, så det hele foregår roligt og ordentlig med hensyn til hestens ve og vel.
-Der spises jo desværre ikke meget hestekød herhjemme, så alt slagtet hestekød sælger jeg til Belgien. Det har jeg gjort i mange år – ja, faktisk er det hestehandleren Jens Rasmussens (Stald Susan) forretning jeg har kørt videre med. Han solgte dengang levende heste, men nu er det udelukkende kødet fra de slagtede heste,  jeg sælger, slutter Knud Aage Lindberg.