TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Personlig nag bag suspendering af stemmeret på Lunden

af | 28. mar 2022 | Nyheder, På Biddet

Det er fordi formanden Kaj Holms tre børn ikke blev optaget som medlemmer i Det Danske Travselskab i fjor, at Formandskabet kontroversielt inddrog alle nye medlemmers stemmeret til aftenens generalforsamling.

Det Danske Travselskab har efterhånden fået et ret blakket ry og det der er sket de seneste dage har bestemt ikke hjulpet.

I en formandsberetning, som Kaj Holm udsendte til Travselskabets medlemmer søndag aften, fremgår det med al tydelighed årsagen til at Kaj Holm og næstformanden, Morten Thanning Vendelø i fredags meddelte alle nye medlemmer – optaget efter sidste års ordinære generalforsamling – at man fratog dem deres stemmeret på mandagens ordinære generalforsamling.

Det er udelukkende sket, fordi Kaj Holms tre børn ikke blev optaget som medlemmer i december – de ville i øvrigt ikke have haft stemmeret på aftenens generalforsamling, idet det kræver mindst 6 måneders medlemskab for at opnå stemmeret

Kaj Holm skriver bl.a. i den udsendte formandsberetning:

Vedrørende vores suspenderingen af de 19 medlemmer, har undertegnede som formand og Morten Thanning Vendelø som næstformand i DTS, følt sig tvunget til at suspendere stemmeretten på de 19 medlemmer, som er blevet valgt ind af den tidligere bestyrelse.

Dette har vi følt os tvunget til på grund af, den tidligere bestyrelses magtmisbrug, og undergravning af vores demokrati.

De 19 medlemmers stemmeret er suspenderet, indtil der foreligger en vedtægts ændring, og nye fastlagte vilkår for optagelse af medlemmer.

Suspenderingen er givet, da vi har kunnet konstatere, at flere ansøgere har fået afslag på medlemskab, eksempelvis har den tidligere bestyrelse i december 2021 godkendt indmeldelse af 2 ud af 5 ansøgere, hvor af de 3 ansøgere er Julie Hoffmann, Mia Toftekær og Thomas Holm, disse 3 ansøgere er mærkelig nok mine 3 børn.

I et bestyrelsesreferat for december 2021 står der følgende:

Kaj Holms 3 børn kan ikke optages som medlemmer, og på en e-mail senere omtaler Michael Juul Nielsen, at mine børn er stemmekvæg, hvilket er diskriminerende og en uforskammet måde, at omtale mine børn på.

Hvorfor gør den tidligere bestyrelse det, det er fordi de vil rive den gamle travbane ned og flytte den til Bjæverskov eller Tåstrup uden nogen form for respekt kulturarv.

Uanset hvor meget ret Kaj Holm har til at være fornærmet over at hans børn skulle være kaldt for ”Stemmekvæg” i en privat mail til tredje person, så er det uhyrligt at tage de 19 medlemmer som gidsler, og det er i hvert fald netop undergravning af demokratiske spilleregler, som Formandskabet ved Kaj Holm og Morten Thanning Vendelø her har udøvet.

Det er svært at forestille sig, at dirigenten på aftenens generalforsamling kan godkende, at den gennemføres på lovlig vis.