TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Lunden ønsker Derbyauktionen flyttet

af | 8. dec 2021 | Nyheder, På Biddet

På grund af lørdagens Derbyauktion må Dansk Hoppe Derby afvikles tidligere på løbsdagen, og det finder Travselskabets direktør Christian Sørensen uheldig.

Dansk Hoppe Derby 2021 blev afviklet som 8. løb i et program, der omfattede i alt 12 løb.

-Vi kan se, at når et hovedløb er kørt, så siver publikum, og derfor vil vi gerne, at Hoppe Derbyet lå senere som f.eks. 10. løb, sagde direktør Christian Sørensen på Det Danske Travselskabs medlemsmøde mandag den 29. november.

Og dermed er der forhåbentlig taget hul på en diskussion om, hvorvidt der skal være en auktion lørdag aften i derbyweekenden.

Jeg har i flere år plæderet for at auktionen som minimum skal flyttes til fredag, men eventuelt også helt væk fra Derbyweekenden.

Som det er i dag tager Derbyauktionen noget af fokus væk fra Hoppe Derby-dagen ligesom auktionen er med til at stresse de professionelle trænere og andre potentielle købere, der har startheste samme dag, men som også gerne vil have tid til at gennemgå de åringer, der fremstilles.

Og hvorfor skal en dansk åringsauktion partout ligge i forlængelse af en løbsdag?

Det er jo også tilfældet med Opdrætterforeningens auktion i Aalborg!

Sådan var det faktisk ikke i gamle dage.

Da blev åringsauktioner holdt på hverdage – jeg kan huske, jeg har været til Opdrætterforeningens auktion på Jydsk Væddeløbsbane og do. på Charlottenlund Travbane i 70-erne midt i ugen.

Inden for galopsporten holdes den årlige åringsauktion en fredag eftermiddag – og det går rent salgsmæssigt ganske godt – ja, gennemsnitspriserne er generelt højere end hos traverne.

Det gik da også meget godt, da Jens og Jeanette Glud Hansen holdt deres Selected Sales på Falster en onsdag eftermiddag for et par år siden!

At en fysisk auktion er på vej ud til fordel for en auktion over internettet er en anden sag.

I Sverige er der nu stort set auktioner på internettet mindst én gang om ugen.

Hidtil har det været Dansk Travsports Centralforbund, der har arrangeret Derbyauktionen.

Med den nye organisering af trav -og galopsporten i Danmark var det måske også en overvejelse værd, om åringsauktionerne – både inden for trav som for galop – skal arrangeres af sporten selv!