TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Forskelsbehandling i Corona-tiden

af | Nyheder

Hestesportsskribenten Henrik Berg finder det urimeligt at han og kollegaen Kenn Erik Bech er blevet nægtet adgang til en løbsdag på Billund Trav.

Billund Travs direktør nægter journalister adgang hvis de ikke er medlem af Dansk Journalistforbund!

Kenn Erik Bech og undertegnede har planer om en afskedstur til Billund-området i St. Bededags-weekenden, startende med en tur til trav på Bilund-banen torsdag den 29. april.

Foruden et sidste besøg på Billund Trav er målet at besøge en række af de lokale travprofiler, bl.a. Gunner Eriksen, Bjarne Eriksen, Tage Eriksen, Peter J. Hansen og Thorkild Hansen.

Nogle af artiklerne er på forhånd delvis afsat til Væddeløbsbladet og vil under alle omstændigheder på et tidspunkt bliver offentliggjort på Travsportshistorie.dk – men ”takket være” Billund Travs direktør Christian Hundebøll må turen sandsynligvis aflyses og udsættes til efteråret, hvor Corona-hysteriet forhåbentlig har lagt sig.

Christian Hundebøll vil nemlig ikke give os adgang til Billund Trav, med mindre man er medlem af Dansk Journalistforbund (DJ) som f.eks. Morten Klose fra Facebook-siden ”To huller i tjekken” der uhindret kan besøge Billund-banen løbsdag efter løbsdag.

Morten Klose – som bl.a. er tidligere banespeaker og DanToto Racing Live-medarbejder – har meldt sig ind i DJ, som ikke skelner mellem uddannede og selvlærte journalister.

Som Morten Klose tilhører Kenn Erik Bech og undertegnede den sidstnævnte gruppe.

Vi leverer begge artikler til Væddeløbsbladet og har i øvrigt begge skrevet om travsport i forskellige medier i mere end 35 år. Jeg selv startede som skribent i Travsport for Fagfolk i 1984 og har i årrække været fuldtidsansat på Væddeløbsbladet som redaktionssekretær.

Men det er ikke nok for den almægtige direktør i Billund.

I disse Corona-tider er man således nødt til at begrænse adgangen til de danske travbaner, og regler skal naturligvis følges, men når man samtidig vælger at gradbøje det såkaldte forsamlingsloft og giver adgangstegn til én journalist (blot fordi denne har valgt at være medlem af DJ til et månedligt kontingent af over 500 kroner) og samtidig nægter adgang for to andre journalister, der endda leverer artikler til hestesportens egen publikation – ja, så knækker filmen for undertegnede.

Billund Trav synger desværre på sidste vers – banen bliver lukket efter sæsonens afslutning i oktober – men det forhindrer ikke banens direktør i at udøve sin magt på en, efter min mening, fuldstændig vanvittig måde.

Selvom Billund snart er historie, har travsporten brug for al den reklame man kan ønske sig, men det sætter Christian Hundebøll altså en stopper for.

Jeg er rystet og meget skuffet.

Med sportslig hilsen

Henrik Berg

Travservice har forelagt problemstillingen for Billund Travs direktør Christian Hundebøll, der oplyser, at det er en beslutning, der er truffet i DTC-regi i fjor i forbindelse med de restriktioner, der blev indført på grund af Corona-pandemien.