TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

På Biddet – 13.07.2018

af | Nyheder, På Biddet

Uro i kulissen på Fyn – og koks i Billund – 2-åring slog ældre heste – Aalborg-auktionen – Ny Pay Dirt.

Fyens Væddeløbsbane har i de sidste par år været en succeshistorie i dansk trav- og galopsport. Hver eneste løbsdag er der mange mennesker på tilskuerpladserne og baneomsætningen er en af de største i Danmark. Desuden har banen en særdeles velfungerende netværksgruppe, hvor fynske firmaer står i kø for at blive en del af.

Der er også kommet flere heste til banen, men det er nu fortsat et punkt der kan forbedres.

Alt ser således rosenrødt ud i eventyrets by, Odense.

Men kun tilsyneladende!

For bag kulisserne er der stor uenighed og medlemmer af Fyens Væddeløbsforening vil nu forsøge at samle de nødvendige 25 underskrifter, således der kan blive afholdt en ekstraordinær generalforsamling.

En del af stridighederne omhandler banens daglige leder, Kim Nielsen, der pt. er sygemeldt, samt hans substitut, Christian Hundebøl fra Billund Trav.

To medlemmer af bestyrelsen i aktieselskabet, Fyens Væddeløbsbane A/S har i den forbindelse nedlagt deres hverv – det er Jess Henneberg og Jens Bøg Madsen, der begge kommer fra galopsporten.

De tilbageværende medlemmer er formanden Jørn Borch næstformanden Knud Larsen, Ole Torkdahl samt Annette Lylover Jensen.

Jørn Borch er også formand i Fyens Væddeløbsforening, der i øvrigt ejer aktiemajoriteten i Fyens Væddeløbsbane A/S.

Hvad emnet for en eventuel ekstraordinær generalforsamling bliver er endnu ikke helt afklaret, men på mandag mødes initiativtagerne til et ”stormøde” på Fangel Kro.

Og så over til Sporten!

Opslag fra Billund

Laurids Jensen, Stald Damhus havde set frem til at starte CMP On Track i Billund torsdag eftermiddag, men det blev der ikke noget ud af.

Ved en menneskelig fejl blev CMP On Track nemlig slettet fra startlisten i 2. løb.

Laurids Jensen får nu en præmie, der svarer til en fjerdeplads som kompensation – det er 1.100 kroner.

I mange år var det en regel i dansk travsport, at 2-åringer ikke måtte starte i løb mod ældre heste før efter den 1. oktober.

Den regel blev, efter ønske fra Trænerforeningen, lempet i 2015, således at de 2-årige nu måtte starte i løb mod ældre heste fra den 1. september, men i 2016 ændrede man reglerne, således at 2-åringer nu må starte i løb mod ældre heste fra den 1. juli!

Der er vist ikke mange, der har udnyttet denne mulighed, men et eksempel på, at det kan lade sig gøre og at en 2-åring kan slå ældre heste, fik vi i onsdags på Nykøbing F Trav, hvor Erling (Great Challenger) kørt af Steen Juul og trænet af Henrik Thomsen sejrede helt efter behag i 1.21.1/2140 m foran Brad Peak med Jens Arne Hansen i 1.20.8/2160 m.

Erling, der ejes af Heide Racing ApS, har Jobie Ana som moder og er dermed lillebroder til bl.a. samme ejers Børge (Pine Chip).

Forleden skrev vi, at Opdrætterforeningens Aalborg-auktion, der holdes i Store Pris-weekenden, havde fået 50 anmeldelser, men der kunne komme flere, når Post Nord engang kom forbi Bornholm.

Det er sket, og formand Mikkel Stub kan fortælle, at der i alt er anmeldt 57 åringer til auktionen.

Pay Dirt – alle tiders avlshingst i Danmark.

På en amerikansk Facebook-side fandt jeg forleden en diskussion i det urimelige i, at der er blevet indregistreret endnu en Pay Dirt i det amerikanske centralforbund.

Vor Pay Dirt, der havde en flot løbskarriere i USA og som blev avlschampion herhjemme 14 gange, ligesom den har haft stor betydning for traveravlen i hele Norden, var født i 1964, mens vor tids Pay Dirt er født i 2015.

Pay Dirt anno 2015 er født i Californien og selv om den har forældre med traverblod, så gør den sig som pacer.

Den har startet 21 gange, har vundet 2 sejre og tjent 9.121 dollars.

Pay Dirt anno 2015 er efter Claudius Augustus (Supergill) og Charlottes Web (Website v. BJ’s Mac).

Moderen har 9 afkom – 8 af er tre år eller ældre og af dem har de 7 startet.

Men før vor Pay Dirt anno 1964, var der en tidligere Pay Dirt fra 1951. Dem var pacer og tjente aldrig en eneste dollar.

Genbrug af navne inden for såvel trav- som galopsporten er uundgåelig, men man må sørge for at beskytte navnene på heste, der har udmærket sig markant på bane og i avl.

Det med brug af navne fra tidligere topheste er desværre et internationalt problem og herhjemme har vi eksempler som topheste Moster og derbyvinderen Tjavs, der fik gengangere i Dansk Travsports Centralforbunds fødselsregister!