TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Yarrah Boko klar til Copenhagen Cup

af | 9. apr 2014 | Nyheder

Årets Copenhagen Cup tager så småt form og matchmaker og sportschef Flemming Sunn har travle dage. Vi tog en snak med ham om årets udgave, der køres d. 11. maj. på Lunden.

Hvilke heste er i spil?

– Jeg har inviteret Yarrah Boko, Noras Bean og Maharajah og indtil videre fået et positivt svar fra ejeren af Yarrah Boko, som gerne vil starte sin hest, hvis han ellers er frisk efter starten i Olympiatravet. Fra Norge er der i dag meldinger på, at Yarrah Boko har gået sit første banearbejde efter starterne i Frankrig, og de var meget positiv – det er jeg  glad for, da det betyder meget med en international meriteret hest i feltet, der tilmed er fra Norge, som er en vigtig samarbejdspartner for os,  indleder Flemming Sunn.

– Overordnet set har jeg været i kontakt med alle tænkelige trænere – udover de nævnte Ulf Stenströmer og Stefan Hultman – der har interessante heste, som f.eks. Peter Untersteiner, Lutfi Kolgjini og Malin Löfgren (Sanity), men for alle gælder, at man gerne vil se udfaldet af Olympiatravet, inden man tager stilling. Et løb som Finlandia Ajo, der afvikles dagen inden Copenhagen Cup, kan også få indflydelse på, hvilke heste vi kan få med.

Flemming Sunn har også haft et kig på mulighederne udenfor Norden.

– Vi har haft kontakt til australske og new zealandske trænere, der som sådan var meget interesserede i at være med, men da vi i Danmark vaccinerer vores heste for andre sygdomme end dernede, ville det kræve en vaccination af deres heste med deraf følgende risiko for sygdom, og de ville de ikke risikere.

– Heste fra USA har også været på tale, men det er ganske enkelt for dyrt at betale for fragten. De franske trænere har været tilbageholdene med at starte i Norden, efter at de tabte til Maharajah og Noras Bean på hjemmebane – og ejeren af Rapide Lebell sigter efter et løb i starten af maj til sin hest i Frankrig, da man ikke var tilfreds med ham i sin sæsondebut, fortæller Flemming Sunn, der om de danske muligheder siger:

Orali og O´Grady er lige nu de mest varme navne. Orali har gået flotte løb i år, men endnu ikke mødt international modstand, og O´Grady har forsøgt sig et par gange uden det store held i Copenhagen Cup, så de kommende starter for deres del må afgøre deres muligheder for at blive inviteret til Copenhagen Cup, som igen i år vil have 10 startpladser. Til gengæld håber og tror jeg på, at vi i vores 5-åringer, som f.eks. Stelton, Stand And Deliver og Sirocco Sisa har heste, der kan udvikle sig til internationalt gangbare heste.

Copenhagen Cup køres i år på en ny og meget tidligere dato end vanligt, hvilket kun har været positivt for Flemming Sunn.

– For selve løbsdagen som helhed er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det er lykkeligt for løbenes kvalitet, at vi kører 14 dage inden Elitloppet. Der køres f.eks. om finalebilletter i tre V75-løb, og der er også kommet et flot doteret 5-årsløb på programmet med 187.000 kr. til vinderen. For Copenhagen Cups del er det for tidligt at sige noget om, hvilken betydning det har for løbets sammensætning. Det kan være en fordel, hvis en træner ønsker at vise sin hest frem og køre efter en Elitloops-billet, men omvendt vil nogle trænere også spare deres heste inden Solvalla, afslutter Flemming Sunn med at fortælle om årets Copenhagen Cup dag.

Èn ting er helt sikkert, Flemming Sunns telefon er varm og bliver ikke mindre varm i den kommende tid. Vi ønsker ham held og lykke med at sætte feltet sammen.

YARRAH-BOKO-Pierre-Vercruysse1

Yarrah Boko ved en af sine sejre på Vincennes