TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Wild Jessie er blevet mor

af | 15. feb 2019 | Nyheder

Sejrshesten Wild Jessie fik torsdag aften sit første føl.

Banens dronning blev hun benævnt under sin aktive karriere, og Wild Jessie (Tres Solide L) stoppede selvfølgelig karrieren med en suveræn sejr – sejr nummer 42 – den 21. oktober 2017.

Wild Jessie efter en sejr på Bornholms Brand Park med Tenna Ipsen ved hovedet. Foto: Torben Ager

Efter flere forgæves forsøg, lykkedes det endelig denne gang og torsdag aften fik Tenna Ipsens hoppe et langbenet hingstføl.

Både mor og barn har det godt fortæller en lettet og lykkelig ejer. En nervøs ventetid blev afløst af glade miner hos Tenna Ipsen og holdet omkring Wild Jessie, der står opstaldet hos træner Frank Mikkelsen i Ibsker.

-Hun var jo udregnet til den 28. januar, så Wild Jessie er gået en del dage over tiden, og det har da været en nervøs ventetid for mig, oplyser Tenna Ipsen.

-Men torsdag aften ringede Frank til mig og fortalte, at nu var fødslen nært forestående. Jeg skyndte mig afsted, men da jeg kom derhen var føllet allerede kommet til verden, siger Tenna Ipsen, som bor i Svaneke.

Og navnet er …
Hingsteføllet efter Wild Jessie og Great Challenger er brunt med en lille hvid stjerne i panden, som sin mor, og med en hvid bagkode.

-Han er ikke så stor igen, men meget langbenet, så han vakler lidt rundt endnu, men er ellers et dejligt føl.

Og mor er stolt.

Forståeligt da Tenna Ipsen har forsøgt flere gange med, at få Wild Jessie i fol, og endelig er det lykkedes. Med de mange sejre, i bl.a. Bornholms Hoppemesterskab, in mente bliver det spændende om den lille nye hingst kan følge op på moderens meritter.

På spørgsmålet om, hvad navnet er på det nytilkomne travføl svarer Tenna Ipsen først undvigende, men så kommer det alligevel:

-Jeg tror den skal hedde Henrik Will – Henrik som den ene af mine to sønner hedder og Will-stutterinavnet holder jeg fast i, røber Tenna Ipsen.

-Det har jeg jo sagt hele tiden, og også, at hvis det var blevet et hoppeføl, så var fornavnet blevet Helle efter min svigerdatter.

Spændende bliver under alle omstændigheder at følge Henrik Will fremover – og Tenna Ipsen kan igen sove lidt mere roligt om natten.

Af Kenn Erik Bech