TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Weingartner-gate: Avlskommissionen står fast

af | 25. feb 2019 | Nyheder

DTCs Avlskommission står fast ved afgørelsen fra lørdagens Hingstefremstilling, hvor man valgte at kåre avlshingsten Weingartner på baggrund af dens afkom i stedet for at kåre den på en fysisk fremstilling og væddeløbsresultater.

-Vi mener, at 75 startende afkom fordelt på tre årgange giver et repræsentativt billede af Weingartner i avlen, og derfor har vi valgt at kåre den på baggrund af dens afkoms præstationer, siger Jørn Borch, der er talsmand for Avlskommissionen.

-Vi har virkelig vurderet de hingste, der var anmeldt til kåringen i lørdags meget nøje, og med hensyn til Weingartner er vi ret sikre på, at vi er nået frem til et retvisende kåringsresultat med baggrund i dens afkoms præstationer, siger Jørn Borch.

-Men er det ikke forkert at vurdere en hingst på dens afkom, når hingsten blot har tre årgange, og hvoraf den ene årgang var to år i fjor?

-Det mener vi ikke. Weingartner har i alt 75 afkom til start i de tre årgange, og det mener vi er et godt grundlag for at vurdere hingsten, slutter Jørn Borch.