TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Vigtige høringssvar om sportens fremtid

af | Nyheder

I de høringssvar, der er indkommet til Skatteministeriet med bemærkninger til lovforslaget, der vil liberalisere spil på hestevæddeløb, bliver der påpeget flere vigtige ting, som man må håbeder bliver taget højde når, når loven skal endelig vedtages.

Det forslag, der næste torsdag bliver fremsat af Skatteminister Karsten Lauritzen, er fuldkomment og vil i sin form ikke kunne danne grundlag for en positiv udvikling for hestevæddeløbssporten.

Skatteminister Karsten Lauritzen,

Det påpeger Morten Rønde, der er direktør i DOGA (Danish Inline Gambling Association) i sit høringssvar.

Her står bl.a. :

Det er dog DOGA’s bekymring, at den foreslåede model ikke vil kunne øge interessen for dansk hestevæddeløb og at væddemål på danske hestevæddeløb ikke vil blive ligestillet med væddemål på øvrige sportsgrene.

Det er især det særlige bidrag på 8%, der skal betales af licenstagere (altså andre spiludbydere) til hestevæddeløbssporten som afgift for spil på danske hestevæddeløb.

-Det vil gøre, at det ikke er økonomisk attraktivt for spiludbyderne at udbyde spil på danske hestevæddeløb, skriver Morten Rønde endvidere, og illustrerer det bl.a. med et tænkt eksempel på et fastodds-spil, hvor et fast-odds på heste med 8% afgift vil give odds 1,47 mod et sports-odds på 1.60.

I stedet for bidragssatsen på 8% foreslår Morten Rønde, at hestevæddeløbssporten enten får dækket sine omkostninger gennem TV-aftaler og aftaler om levering af data fra løbene til spiludbyderne eller afgiften ændres til 10% af BSI (bruttospilindtægten).

Netop dette med det særlige bidrag på 8% er også noget, som Danske Spil finder uheldigt i deres høringssvar.

-Det vil gøre det vanskeligt for hestevæddemål at konkurrere med andre væddemålstyper, skriver Danske Spil bl.a. og henviser som DOGA til den britiske model med afregning efter BSI.

En ting, der mangler at blive medtaget i lovforslaget forholdet om spil på heste fra Danmark til udlandet.

I dag, hvor Danske Spil har monopol på hestespillet, har netop spillet til udlandet ikke blot langt den største omsætning, men det er også det mest lønsomme.

Skal dansk hestevæddeløb overleve, er det bydende nødvendigt, at det bliver et spilleselskab i hestesportens regi, der har rettighederne til spil til udlandet.

Men som nævnt fremgår det ikke af lovforslaget, og Danske Spil skriver bl.a. om dette i sit høringssvar:

Vi antager ikke, at lovforslaget er til hinder for, at der også fremadrettet frit kan indgås aftaler med samarbejdspartnere om spil på f.eks. danske hestevæddeløb.

(Mon ikke de mener spil til udenlandske hestevæddeløb??)

Og netop dette med en afgift til hestevæddeløbssporten af spil fra Danmark til udenlandske hestevæddeløb omtaler den samlede hestevæddeløbssport også i sit høringssvar.

Her foreslår man, at hestevæddeløbssporten sikres min. 3% af spil foretaget i Danmark til udlandet.

Til gengæld foreslår hestevæddeløbssporten at en bidragssats som foreslået bibeholdes, men ændres til at være minimum 8%

I høringssvaret skriver sporten også, at man mener, at DanToto A/S atter skal overdrages til hestevæddeløbssporten, og at det bør ske vederlagsfrit.

Samtidig beder Hestevæddeløbssporten om, at få understreget, at rettighederne og ansvar, som påhviler Hestevæddeløbssporten på spillemarkedet. Herunder at hestevæddeløbssporten har rettighederne til at etablere puljer, udveksling af data til liberaliserede udbydere samt rettighed til at udbyde udenlandske væddeløb i puljer.

Og netop det sidste vil være alfa og omega for hestevæddeløbssportens overlevelsesmuligheder.

Torsdag den 4. maj skal lovforslaget til 1. behandling i Folketinget.