TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Verdens dyreste åringer

af | 4. okt 2016 | Nyheder

I nat, dansk tid kommer nogle af verdens mest interessante 1-årige travere i auktionsringen i Lexington, Kentucky. Her starter fem intensive dage med auktion – og gennemsnitprisen på nattens auktion ventes at blive på over 120.000 dollarsauktionshall-300x148

Det er noget af det bedste det bedste der opdrættes inden for traveravlen i Nord-Amerika, der i nat kommer under hammeren i Lexington.

Ganske vist er to meget spændende åringer udgået – nemlig en helbroder til årets Hambletonian-vinder Marion Marauder og en helbroder til tophopperne, All the Time og Ariana G

Men der er andre lækkerier på auktionen.

Hvad med en helbroder til verdens hurtigste 3-årige hoppe, Mission Brief?

Den sælges som nummer 70 og hedder Tactical Landing!

Se en af video af den – klik her

Der er også helbroder til Hambletonian-vinderen Trixton. Den hedder Quantum Kemp og sælges som katalognummer 15.

Og en Cantab Hall-søster til Hambletonian-vinderen Muscle Massive, 568 Redeeming Grace er også en af dem, der skiller sig ud.

Mens vi her i Europa for længst har vundet ud af at krydse amerikanske og franske blodlinjer, så har man været meget mere forsigtige til at gøre det.

Jean Pierre Dubois forsøgte at vise vejen i nogle år i USA, og på aftenens auktion er da også afkom med hans blod repræsenteret.

Det er 36 Maria Deo, der er efter Muscle Hill og ud af Tonato of Love.

Tonato Of Love satte rekord 1.12.1 og tjente 61.464 dollars. Og dette er hendes første føl.

Tonato of Love er efter Donato Hanover og ud af Song of Love – en helsøster til selveste Love You!

Dubois ejer stadig Song of Love, som han også har brugt i fransk avl. Her er hun bl.a. moder til 4-årige Chanson d’Amour (Sam Bourbon) 1.13.9 – 110.820 Euro.

Zoot Suit

Zoot Suit

For mange år siden valgte Normann P. Woolworth at krydse sin traverhingst, Nevele Pride med pacerhoppen Glad Rags.

Det kom der Zoot Suit ud af, og den blev både en god traver, men også en meget fin avlshingst i Sverige, hvor den bl.a. blev fader til Zoogin og From Above.

Det er derfor ikke helt tilfældígt at en åring efter pacerhingsten So Surreal og travhoppen Habit har fået navnet, Woolworth. Den sælges som nummer 471 på fredag.

Habit, der har været en meget fin følhoppe og bl.a. er moder til Civil Action og Muscle Bound, kom ikke i fol ved Muscle Mass i 2014, og derefter førte man hende til So Surreal, og her kom hun hurtigt i fol.

Muscle Hill -

Muscle Hill –

Cantab Hall og Muscle Hill er de to hingste, der har flest afkom med i kataloget i Lexington, nemlig hver 33. Men det er for Muscle Hills vedkommende noget mindre end sidste år, hvor der solgtes 49 efter ham!

Credit Winner har 21, Donato Hanover 17, Chapter Seven og Yankee Glide hver 14 og Muscle Mass 10 afkom med. Herudover er 17 andre travhingste også repræsenteret på auktionen,

Som nævnt starter Lexington-auktionen i nat, dansk tid og for natteravne er det muligt at følge auktionen direkte, da den streames.

Her er link til auktionens hjemmeside, hvor man finder såvel katalog som ”sales rooster”, der er en opstilling med katalogsider og video samt link til streaming – klik her